RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

СБУ затримала зрадника, який намагався отруїти командування ЗСУ на Запоріжжі: фото і подробиці

12 березня Служба безпеки України затримала зрадника, який працював на окупантів. Чоловік хотів отруїти командування Збройних Сил України на Запоріжжі, а також займався підривною діяльністю проти України, здаючи інформацію про переміщення підрозділів ЗСУ на передовій.

Про це йдеться у повідомленні Служби безпеки України в Telegram-каналі.

Читайте також: Працювали під виглядом ТЦК: у Києві затримали банду шахраїв, фото та відео

Зазначено, що військова контррозвідка СБУ змогла запобігти російській диверсії, що була спрямована проти командування Сил оборони на південному фронті. Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за керівництва органів прокуратури.

"У результаті спецоперації затримано агента фсб, який намагався смертельно отруїти командирів бойового підрозділу ЗСУ в Запорізькій області", – йдеться в повідомленні.

В своєму Telegram-каналі вони також зауважили, що зловмисником виявився чинний військовослужбовець української армії. Він планував додати отруйну речовину у воду лазне-прального комплексу, послугами якої користувався зокрема командний склад ЗСУ.

Проте працівники СБУ вчасно викрили зв'язок зрадника України з російською спецслужбою і задокументували його підривну діяльність проти України. Він комунікував з російським "куратором" через анонімний чат у месенджері. Під час обшуку речей у агента фсб виявили мобільний телефон, через який і проводилась комунікація.

В ході розслідування працівники СБУ визначили, що зрадник виконував ще й друге завдання, а саме був розвідником для фсб, визначав місця дислокації та переміщення ЗСУ на фронті. В дописі СБУ показує додаткові кадри переписки зрадника з замовником отруєння.

Вчасне реагування співробітників СБУ дозволило провести комплекс заходів для убезпечення українських захисників. Агента фсб затримали на етапі підготовки до здійснення диверсії.

СБУ виявили, що окупанти маніпулювали зрадником через його батьків, що наразі проживають на тимчасово окупованій частині території Луганщини. Розслідування дозволило встановити, що загарбники викрали родичів чоловіка з їхнього помешкання, ув’язнили та катували, вимагаючи, щоб ті вмовили сина працювати на користь окупантів.

Пізніше українські Telegram-канали повідомляли, що стала відома особа зрадника. Ним виявився Денис Гольштейн - він чинний військовослужбовець, батьки якого залишились на тимчасово окупованій Луганщині.

Наразі на підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили чоловікові про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зрадник перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала зрадницю, що готувала ракетний удар по Одесі.

  • Вас також може зацікавити:

Працював у СБУ і зрадив Україну: на Донбасі підірвали авто з офіцером "МДБ"

СБУ затримала дружину ексрегіонала, яка шпигувала для ФСБ на Вінниччині: фото

Працювали на ВПК Росії: СБУ викрила зрадників на підприємстві в Одесі