RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Голова ДОТ Жумаділов уклав договір з компанією з орбіти Гринкевичів щодо закупівель для ЗСУ – експерт

Голова Державного оператора тилу (ДОТ) Арсен Жумаділов уклав прямі договори з ТОВ "Буський консервний завод" підприємця, наближеного до підозрюваної у корупції родини Гринкевичів.

Про це заявив журналіст, політичний експерт Назар Приходько.

"Голова ДОТ пан Жумаділов, який провалив двоє останніх торгів Prozorro, вирішив повернутися до практики прямих договорів і привів за руку "нових" постачальників. "Нових" свідомо беру у лапки, бо це представники родини Гринкевичів, які роками сиділи на тендерах МОУ", - написав Приходько.

Раніше у Нацгвардії вже критикували якість продукції цього підприємства. А Гринкевичі, після відкриття на них кримінальних проваджень, почали переписувати майно саме на засновника ТОВ "Буський консервний завод" Олександра Лапшина. Зокрема, як встановили журналісти-розслідувачі, у травні 2023 Світлана Гринкевич придбала дві квартири у Новопечерських Липках у Києві на 50 та 123 квадратних метри по сусідству. Тоді схожі апартаменти коштували 20 млн гривень.

"Через день після арешту Ігоря Гринкевича, 31 грудня, Світлана взяла кредит на 5 мільйонів гривень у Олександра Лапшина. А 2 січня вона наклала через цей кредит обтяження на обидві квартири у нотаріуса. Іпотекотримачем обох квартир є Олександр Лапшин. Відповідно, поки Світлана Гринкевич не поверне борг, квартира є недоступною для арештів і конфіскацій", - розповів Приходько.

За його словами таким чином "наче і міністр на коні, і Гринкевичі біля корита залишилися… Залишається тільки оцінити високий професіоналізм ДОТ, їхнє глибоке знання ринку та принципову позицію щодо боротьби з корупцією", - зазначив експерт.

Нагадаємо, через заскладні умови для постачальників з бокуголови "Державного оператора тилу" Арсена Жумаділова 6 березня вже вдруге були зірвані харчові тендери на постачання їжі до ЗСУ.