RU  UA

Чи багато в Одесі "ждунів" і що відбувається на фронті: коментар оглядача

Російська ракета "Іскандер" прилетіла в Одесу сьогодні не просто так. В цьому місті та й в інших не бракує людей, які чекають росіян та наводять їхні ракети.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив військовий оглядач, головний редактор сайту Апостроф Денис Попович.

Вибухи на НПЗ в Росії

За його словами, поки що зарано говорити про відчутний ефект від ударів по нафтопереробним підприємствам в Росії, оскільки вражено приблизно 10-12% потужностей, що поки що не створює значного дефіциту палива. "Проте якщо продовжувати ці удари системно, то ефект буде. Незабаром в Росії почнеться посівна, коли збільшується попит на пальне. Тоді може виникнути дефіцит і підвищення цін", - вважає військовий оглядач.

Рейд російських добровольців ЗСУ в РФ

Також Денис Попович зазначив, що загони російських добровольців продовжують оперувати на території своєї "малої батьківщини". "Це зараз створює, переважно, інформаційний ефект, показуючи, що Росія не може забезпечити захист власної території і громадян", - наголосив він, додавши, що наразі не зрозуміло, чи буде від рейдів РДК, ЛСР та Сиббату воєнний ефект, оскільки поки що невідома чисельність та військова спроможність антипутінських підрозділів.

Ситуація на лінії фронту

Водночас найбільш запеклі бої тривають в Тоненькому Покровського району Донецької області, де росіяни контролюють частину села. Але загалом наступ окупантів на фронті гальмується. "План просунутися далі на плечах відступаючих частин не спрацював", - підкреслив головред "Апострофа".

У разі ж захоплення Часового Яру росіяни отримають контролюючу висоту, яка дасть їм тактичну перевагу. "Проте поки що місто утримується ЗСУ", - зауважив військовий оглядач.

Через Мар’їнку, за його словами, росіяни можуть наступати на Курахове чи Вугледар. Там поки що тривають бої, але ситуація загалом досить небезпечна.

"Розширювати плацдарм на Лівобережжі важко, оскільки для цього потрібні резерви і можливість ці резерви переправити через річку. Тим часом на лівому березі ЗСУ протистоїть угруповання чисельністю до 70 тисяч, тож такої можливості немає", - резюмував Денис Попович.

Нагадаємо, що окупантам вдалось просунутись далі на північному заході від Авдіївки та на заході Запорізької області.

  • Читайте також:

Росія хизується "успіхами" на фронті: що реально відбулось за останній тиждень

Школи і ТЦ зачинено: як проходить рейд російських добровольців у день "виборів Путіна"

В районі Бахмуту ситуація важка: полковник НГУ розповів про найгарячіші точки