RU  UA

В районі Бахмуту ситуація важка: полковник НГУ розповів про найгарячіші точки

Окупанти продовжують тиснути на лінію фронту, ведучи активні позиційні бої, зокрема на Бахмутському напрямку. Ситуація залишається напруженою, адже свої дії ворог підтримує артилерією різних калібрів, авіацією та бомбовими ударами.

Детальніше про ситуацію на Бахмутському напрямку в етері Апостроф TV розповів командир Батальйонно-тактичної групи 4 бригади оперативного призначення НГУ полковник Сергій Сідорін.

Читайте також: Яка ситуація з боєприпасами в ЗСУ під Бахмутом: коментар військового

Він наголосив на тому, що лише за минулу добу відбулося шість бойових зіткнень з противником, загальна ситуація на напрямку залишається доволі напруженою і динамічною:

"Основні бойові дії проходять в районі населених пунктів Кліщіївка та Андріївка, а також в межах населених пунктів Іванівське та Богданівка".

Полковник Сідорін вказав, що російські військові постійно намагаються витіснити підрозділи Сил оборони України із позицій, для цього ворог активізує артилерію та авіацію:

"Противник постійно намагається витіснити підрозділи Сил оборони України із займаних позицій. Свої дії він підтримує артилерією різних калібрів по передньому краю, а також застосовує авіацію і наносить бомбові удари по інфраструктурі населеного пункту Часів Яр".

Він вказує, що на напрямку підрозділів четвертої бригади оперативного призначення "Рубіж" ворог поводить себе по-різному залежно від ділянки.

"…на деяких ділянках він облаштовує свої позиції в інженерному відношенні, перед позиціями ставить мінно-вибухові, невибухові загородження, тобто на деяких напрямках готується до оборонних дій, – вказує Сідорін, зауважуючи, що на інших напрямках дії ворога обмежуються малими групами: – На інших напрямках противник навпаки малими групами з використанням техніки намагається зблизитися з нашими підрозділами на дистанцію стрілецького бою та провести атаку".

Полковник Сергій Сідорін також наголошує на спостереженні того, що намір росіян захопити кілька позицій українських військових росіян із захоплення позицій зазвичай проводиться з використанням артилерії та FPV-дронів, після чого противник намагається використовувати техніку для доставлення особового складу на поле бою.

"Якщо противник зосереджує свої дії безпосередньо на якійсь позиції, ставить за мету захопити одну-дві позиції, по цим позиціям наноситься артилерійський вплив, також наносяться удари FPV-дронами, і потім противник намагається використовувати техніку для доставлення особового складу на поле бою".

Нагадаємо, раніше Сергій Сідорін розповів про наступ росіян на Часів Яр.

  • Вас також може зацікавити:

Росія завдала смертельного удару по Часовому Яру: фото

Росія вночі запустила майже 30 "шахедів": зведення Генштабу ЗСУ

Не відстають від ЗСУ: окупанти використовують дрони на полі бою