RU  UA

Ворог шукає нову тактику: яка зараз ситуація на правому і лівому берегах Дніпра

Російські окупанти намагаються активніше діяти по всій лінії зіткнення військ, періодично здійснюючи рейди через Дніпро. Проте деякі фактори заважають окупантам просуватись успішно, через що вони шукають новий підхід до тактики дій.

Про ці фактори та українські методи збройної боротьби на Херсонському напрямку в етері Апостроф TV розповів речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

Читайте також: Удар по багатоповерхівці у Херсоні: з'явились жахливі фото

Він наголосив на тому, що основним видом збройної боротьби української сторони залишається контрбатарейна боротьба з правого берега Дніпра:

"Що стосується лівого берега (Дніпра у Херсонській області), контрбатарейна боротьба з правого берега залишається основним видом нашої збройної боротьби".

Речник УДА зізнається, що певний вплив також здійснюють і погодні умови, адже там, як зауважує Братчук, дощить майже тиждень:

"Погода трохи впливає на ситуацію з використанням дронів, хоча ми намагаємось використовувати, і, зрозуміло, ворог у відповідь теж намагається це робити".

На питання, що стосується штурмів, Братчук вказує, що окупанти спромоглися лише на одну таку спробу, атакуючи маленькими групами:

"А от що до штурмів, то ворог протягом доби спромігся лише на одну таку атаку, атакуючи маленькими групами, сьогодні без використання важкої техніки".

Причиною цьому Братчук називає раніше згадані погодні умови та розуміння ворога, що українська артилерія веде контрбатарейну боротьбу:

"...другий фактор – це те, що ворог сьогодні прекрасно розуміє, що якраз та сама контрбатарейна боротьба, яку веде українська артилерія, спроможна знищувати ворожу техніку, тому техніку намагаються зберігати".

Він вказує, що саме через це російське військо намагається знайти нову тактику, проте й надалі продовжує обстрілювати громади на правому березі Дніпра:

"Відповідно, можливо ворог шукає якість нові підходи до тактики. Ну і продовжує обстрілювати громади на правому березі, зокрема з використанням дронів".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що через постійні російські атаки в Херсоні масово евакуюють людей.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни скинули авіабомбу на будинок в Херсоні: постраждав хлопчик

Окупанти вдарили по лікарні в Херсоні: з'явились кадри "прильоту"

Росіяни вдарили по селу під Херсоном: є жертви