RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Нацспротив має стати національною ідеєю - ветеран Володимир Авдєєнко

16 березня у Київському обласному Центрі підготовки населення до національного спротиву стартував перший безкоштовний курс для цивільних.

"Наша задача – дати вам базові знання з військової підготовки та відповідні навички. Я став на захист країни в 2022 році. І ми всі пам'ятаємо, що відбувалося тоді. До захисту Київщини приєдналось багато добровольців, які до цього не бачили зброї, не бачили турнікетів, не мали тактичного одягу. Зараз вже 2024 рік. І ми всі маємо бути готові зустрітися з ворогом. Нацспротив має стати національною ідеєю", – пояснив ветеран, директор Київського обласного Центру підготовки населення до національного спротиву Володимир Авдєєнко.

За словами полковника Ігоря Дейчука, представника 114-ї окремої бригади Сил територіальної оборони, підрозділ буде надавати Центру допомогу зброєю, матеріально-технічним забезпеченням, полігонами.

"Військову науку треба вчити, тому що на війні переможець той, хто воює по науці", – додав полковник Дейчук.

Кількість учасників курсу – біля 100 осіб. Він триватиме 7 тижнів – у вихідні дні.

Програма навчання включає 16 напрямків, в тому числі тактичну та вогневу підготовку, тактичну медицину, роботу з БПЛА, виживання, протидію ворожим ІПСО та інше.