RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

1 липня

Всі новини

Обмежено придатних зобов’язали пройти повторний медогляд: в законі визначили крайній термін

В Україні норми нового ухваленого законопроєкту №10313 передбачатимуть обов'язок чоловіків, визнаних обмежено придатними до служби, пройти повторний медогляд.

Про це пише видання Sud.ua.

Читайте також: Нові правила мобілізації: яке обмеження для ухилянтів можуть залишити

Йдеться про законопроект щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист.

У поправці авторства голови Комітету Олександра Завітневича, Федора Веніславського, йдеться, що громадяни, яких визнали обмежено придатними до служби в армії, до набрання чинності цим законом упродовж дев'яти місяців мають знову піти на медичний огляд. Мета - визначення придатності до військової служби.

"Під час голосування у пленарному залі дану поправку на підтвердження не ставили, тож, вона має бути врахована і у фінальному тексті, який буде йти на підпис до голови Верховної Ради", - пише видання.

Також правками до другого читання у законі Комітет запропонував виключити абзац, який передбачає, що на районні (міські) комісії з питань приписки покладатиметься зняття з військового обліку призовників та взяття на військовий облік громадян, яких за станом здоров'я було визнано непридатними до військової служби в мирний час, обмежено придатними у воєнний час.

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, яка воює. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, раніше в Раді висловились щодо відстрочки інвалідам і аспірантам.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація ув'язнених: який варіант пропонує Рада

Від чого залежить покарання за неявку за повісткою: пояснення ТЦК

Депутати, припиніть ділити українців: до чого призведе бронювання за гроші