RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Депутати, припиніть ділити українців: до чого призведе бронювання за гроші

З бронюванням за гроші жарти погані

бронювання від мобілізації за гроші Сама ідея бронювання за гроші - це вже зло Фото: mk.ua

Однією з нагальних тем сьогодення є законопроект про мобілізацію, до якого з'являються все нові пропозиції. Одна з останніх - бронювання за гроші. Нардепи розглядають кілька варіантів економічної відстрочки від мобілізації. Чи потрібен цей законопроект Україні і як він може вплинути на українців - своїм поглядом в етері Апостроф TV поділився радник МВС у 2015-21 роках Володимир Мартиненко.

Це чергова "геніальна" ідея від наших законодавців, яка породжує дуже великі розмови серед українського суспільства і серед військових зокрема. Нагадаю, що у лютому 2022 року люди пішли воювати незалежно від того, який їхній економічний стан, які хто має статки і зарплати тощо.

Читайте: Буде соціальна напруга: військовий "розніс" ідею про бронь за гроші

Натомість зараз хочуть ввести таке розмежування. Це лише розділить наше суспільство на тих, хто може собі дозволити відкупитися, тепер уже в законний спосіб, від мобілізації, та тих, хто не зможе цього зробити і тому змушений захищати країну. І це попри те, що у нас абсолютно всі рівні перед законом і наш конституційний обов'язок - захищати країну. Не зважаючи на те, скільки заробляєш, платиш податків тощо.

Звичайно, що економіку треба піднімати і треба робити все, щоби наповнювати бюджет. Але серед тих, хто захищає країну, багато не бідних людей, які залишили свій бізнес і пішли захищати батьківщину від ворога. Бо якщо ми не зможемо втримати фронт і вибити ворога з нашої землі, то нас просто не буде і про жоден бізнес мова не йтиме взагалі.

Ці "геніальні" ідеї нічого доброго не принесуть, тому від них треба відходити, а не ділити українців. Плюс ці меседжі використовує ворог в інформаційних кампаніях проти українців. А у нас не розуміють, що подібні висловлювання, ідеї чи ініціативи несуть величезні загрози для інформаційної безпеки країни. Тому нашим законотворцям треба дуже детально думати щодо цих "геніальних" ідей. Потрібно дуже ретельно ці ідеї пропрацьовувати, перш ніж запускати їх обговорення в суспільстві. Бо це дає можливість і підстави роспропаганді такими ідеями користуватися, аби впливати на єдність нашого суспільства і вносити дискусію щодо того, що ж буде приіоритетним - наповнювати бюджет чи захищати країну.

Читайте: Ця війна щонайменше на десять років - військово­службовець ЗСУ

Ключовий меседж у цій історії - наші громадяни абсолютно рівні перед законом, мають рівні права, і при цьому рівні обов'язкі. І не важливо 10 тисяч ти отримуєш чи 36. І насамперед обов'язком людини є захистити країну, щоби вона хоча би існувала, а вже потім економічно розвивалася, бо інших варіантів у нас просто немає.

Тож ідею з бронюванням за гроші треба кудись відкинути і забути про неї як неадекватну.

Інше питання - це ухилянти. З цим треба боротися, латаючи "дірки" на кордоні, ламаючи масштабні схеми - які порозбудовували ще з початку повномасштабного вторгнення - котрі досі працюють. І тут питання багато в чому стоїть насамперед до оборонного відомства, бо якраз вони прописують конструкцію. І коли ми матимемо прозорі зрозумілі правила, поприбиравши різноманітні схеми, тоді стане зрозуміло, що не треба намагатися виїжджати з країни.

Читайте: Як в Україні ухиляються від мобілізації: нардеп назвав один з популярних варіантів

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами