RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Недостатньо просто зрубати: як перемогти борщівник на городі

Досвідчені городники знають, щоб перемогти бур'ян борщівник на городі, його не достатньо просто зрубати - насіння в землі знову швидко виросте.

"Апостроф" розповідає, чому борщівник небезпечний і як його можна перемогти.

Читайте також: Бур'яни можуть бути корисні на городі: названо 5 несподіваних ситуацій

Листя та плоди борщівника містять фуранокумарини. Ці речовини під впливом сонячного світла викликають сильні хімічні опіки, які можуть не гоїтися місяцями. У період цвітіння небезпечно навіть стояти поруч із борщівником: його запах може спричинити слабкість, запаморочення та блювання, а пилок може стати джерелом сильної алергії.

Щоб перемогти борщівник, його недостатньо просто зрубати. Заховане в землі насіння швидко виросте, а ви витратите сили даремно. Натомість потрібно використовувати гербіцид або після рубання борщівника застилати його чорним полотном, щоб перекрити доступ світла до насіння.

Також на місце насіння борщівника слід насипати ґрунт і посадити картоплю або топінамбур - їхнє коріння не дасть бур'янам прорости.

Важливо не давати рослині поширювати нове насіння, інакше колонія борщівника зможе існувати ще багато років. Боротися з бур'яном треба не стихійно, а планомірно. Кожну "заражену" ділянку землі потрібно доглядати протягом 5-10 років. Тільки так насіння не зможе прорости і борщівник зникне.

Раніше "Апостроф" писав, як боротися з бур'янами на грядках із морквою.

  • Вас також може зацікавити:

Буде добре сусідство: що найкраще садити поряд з трояндами

Потрібен всього лише звичайний продукт: який засіб допоможе позбавити ділянку від мурах

Мідний купорос захистить помідори від хвороб: як правильно зробити розчин