RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Харкові дуже важка ситуація: не працюють метро і тролейбуси

Ранкова комбінована атака росіян по українських містах призвела до введення графіків відключень світла – в Харкові та області зберігається складна ситуація, не працюють світлофори, метро та тролейбуси.

Про це написали в "Укренерго".

Читайте також: Ракети відстрілювали теплові пастки: відео моменту удару по ДніпроГЕС

Зауважується, що в семи областях України, серед яких зокрема і Харківська, вимушено відключили електроенергію. "Укренерго" зазначало, що там зберігається важка ситуація:

"Найважча ситуація в Харківській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях".

Голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький наголошував, що в Харкові ворог буквально намагався знищити всі основні енергетичні об’єкти для знеструмлення міста. Він наголошує, що в самому Харкові ситуація надзвичайно складна.

"Поки спеціалісти "Укренерго" відновлюють підстанції і роботу деяких електростанцій, які були ушкоджені, є потреба деякий час працювати на зниженому навантаженні. Це важливо для цілісної роботи енергосистеми", – зазначив голова "Укренерго".

Заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба в Telegram зауважив, що тимчасово знеструмлено Харків та населені пункти Харківщини, зокрема це Первомайська громада Лозівського району. Він наголошує, що частково без світла залишились деякі інші міста регіону:

"Частково без світла залишилися інші міста регіону - Красноград, Олексіївка громада, Куп'янський район. В області вводяться графіки відключень світла, аби зберегти енергосистему".

Кулеба додає, що загальна кількість людей, що не мають доступу до електроенергії, сягає 700 тисяч споживачів.

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов також писав: "Без електроенергії біля 700 тис. споживачів. Триває ліквідація наслідків. Ситуація контрольована, фахівці працюють".

Він наголосив на розгорнутих пунктах незламності, де за потреби можна підзарядити пристрої. А також вказав, що через перебої з електропостачанням сповіщення про повітряні тривоги будуть здійснюватися через звукове повідомлення на мобільні телефони, додаткове сповіщення здійснюватимуть співробітники ДСНС та Нацполіції через гучномовці та рації.


Вранці Харківський міський голова Ігор Терехов написав, що через знеструмлення насосних підстанцій у місті спостерігалися проблеми з водопостачанням, електротранспорт також не вийшов на маршрути: "...перевезення здійснюватимуть автобуси за схемою блекауту".

Пізніше він додав, що в місті не працюють світлофори: "...у місті не працюють світлофори. Звертаюся до водіїв з проханням бути максимально обережними на дорогах, аби уникнути аварій".

При цьому Харківський метрополітен написав, що "...через масовану ракетну атаку по місту метрополітен наразі працює виключно в якості укриття".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що частина України перейшла на графіки відключення світла.

  • Вас також може зацікавити:

Ракети відстрілювали теплові пастки: відео моменту удару по ДніпроГЕС

Було два прямих влучання ракет: наскільки критичними є пошкодження на ДніпроГЕС

Атаки росіян на енергосистему: чи будуть в Києві відключати світло