RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Обмежено придатних" зможуть відправляти у бойові підрозділи: якими будуть нові правила

В Україні ухвалили закон, згідно з яким визнані обмежено придатними до служби українці мають пройти повторний медичний огляд.

Про це народний депутат України, член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський розповів в ефірі телемарафону.

Читайте також: Мобілізація-2024: як зараз ВЛК визначає ступінь придатності

"Після того, як Верховна Рада ухвалила законопроєкт про забезпечення прав військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист, який, зокрема, передбачає повторний медогляд протягом дев’яти місяців для військовозобов'язаних, яких визнали "обмежено придатними", поняття "обмеженої придатності у воєнний час" виключили із законодавства", - сказав Веніславський.

За його словами, після цього вони можуть бути мобілізовані, якщо знадобляться, і зможуть поповнити вакантні місця у бойових підрозділах та бригадах.

"Коли ми наведемо лад і чітко визначимо, хто придатний, а хто непридатний, вони можуть бути мобілізовані, якщо будуть придатними, і зможуть поповнити вакантні місця в бойових підрозділах і бригадах", - додав Веніславський.

Нагадаємо, Верховна Рада України на засіданні 21 березня ухвалила законопроект щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист.

Раніше "Апостроф" писав, до чого призведе зниження мобілізаційного віку в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація в Україні: хто має право служити тільки за місцем проживання

Коли призовника можна ув’язнити за неявку в ТЦК: юрист назвав випадки

Часу залишилось мало: до якої дати підприємства мають скласти списки військовозобов'язаних