RU  UA

Що буде, якщо росіяни захоплять Часів Яр: військовий озвучив наслідки

Українські військові озвучили небезпечні наслідки захоплення росіянами Часового Яру в Бахмутському районі Донецької області. Під загрозою обстрілів РФ опиняться ще низка населених пунктів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів сержант батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Олесь Маляревич.

Читайте також: Залишаються ті, хто чекає "рускій мір": волонтер про ситуацію у Часовому Яру

За його словами, Часів Яр є висотою, тому якщо росіяни її захоплять, то такі міста як Слов’янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка - будуть в небезпеці, а також під активним прямим артилерійським вогневим впливом.

До всього - якщо втратити Часів Яр, далі закріпитися українцям в іншому місці буде значно важче.

"Тому Часів Яр – це така гаряча точка, за яку тримаємося ми, щоб його захистити", - наголосив військовий.

Він зауважив, що там працюють друга та третя загальновійськові армії, крім того працює десант (98-а десантна дивізія), задіяний кваліфікований персонал російських окупантів. В них все є для того, щоб активно штурмувати позиції Збройних сил України, додав Олесь Маляревич.

За останніми даними Генштабу, на Бахмутському напрямку ЗСУ за останню добу відбили дві атаки росіян в районі населеного пункту Кліщіївка Донецької області. РФ завдала авіаударів в районах населених пунктів Новомаркове, Часів Яр, Південне Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилося близько десяти населених пунктів, зокрема Богданівка, Калинівка, Кліщіївка, Часів Яр.

Нагадаємо, що ЗСУ витіснили росіян з позицій під Авдіївкою.

  • Вас також може зацікавити:

Яка ситуація з боєприпасами у ЗСУ під Бахмутом: коментар військового

Понад 250 хімічних атак на місяць: росіяни в лютому масово застосовували заборонені речовини

Не відстають від ЗСУ: окупанти використовують дрони на полі бою