RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

"Вийшли на новий рівень хитрості": адвокат розповів про "розвод" від поліцейських і ТЦК

В Україні трапляються випадки свавілля ТЦК та СП та інших правоохоронців. Так, поліцейські дзвонять чоловікам і заявляють, що їхній номер мобільного телефону потрапив під моніторинг на місці злочину. Вони запрошують до райвідділу для з'ясування ситуації, а людині вручають повістку та відправляють на ВЛК.

Про це розповів адвокат Роман Сімутін.

Читайте також: Мобілізація-2024: як зараз ВЛК визначає ступінь придатності

"Мого клієнта налякали, адже запевнили, що з ним розмовляє поліція. І це справді були вони, не шахраї. Погодьтеся, не щодня такі розмови трапляються. А тут ще й турбує той факт, що поліція звідкись дізналася про номер і сама телефонує", - зазначив Симутін.

Поліцейські заявляють, що зафіксували роботу ваш телефон на місці скоєння злочину. Людина довіряє поліції і сама добровільно йде в дільницю, щоб довести, що сталося непорозуміння і вона тут ні до чого. Там, замість з'ясування ситуації, йому заявляють: "О, то ви ж є в базі Армор!" Далі поліцейські викликають представників ТЦК та СП, ті вручають чоловікові повістку і навіть сфотографують його з нею, щоб був доказ.

Як не потрапити на "розвод"

Адвокат радить поставити кілька запитань. Зокрема, в рамках якого кримінального провадження вас викликають. Які обставини події та найголовніше - місце скоєння злочину.

"Тобто, де стався злочин і де базова станція мобільного зв'язку визначила розташування вашого телефону і звідки їм відоме ваше прізвище та адреса проживання. Запевняю, вже на цьому етапі у них будуть нестиковки", - додав експерт.

Також, попросіть назвати номер кримінального провадження, направити ухвалу суду про надання доступу до інформації оператора мобільного зв'язку та направити належним чином заповнену повістку.

"Це унікальний розводняк! Просто найепічніший. Я і раніше казав, що фантазія у них працює чудово, а тут вони взагалі освоїли новий рівень хитрості. Будьте обережні і не розмовляйте по телефону з незнайомими людьми", - сказав Сімутін.

Раніше "Апостроф" писав, до чого призведе зниження мобілізаційного віку в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація в Україні: хто має право служити тільки за місцем проживання

Коли призовника можна ув’язнити за неявку в ТЦК: юрист назвав випадки

Часу залишилось мало: до якої дати підприємства мають скласти списки військовозобов'язаних