RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Звільнення припинились: Росія передавала українських військовополонених Угорщині з однією умовою

Представники Угорщини висунули колишнім військовополоненим, яких передала їм РФ, умову не повертатися в Україну до закінчення війни, інакше "таких звільнень більше не відбудеться".

Про це повідомляє DW.

Читайте також: Як виживали і що їли в російському полоні: розповідь бійців ЗСУ, відео

При цьому п’ятеро військових все ж повернулися в Україну, звернувшись по допомогу до посольства України в Будапешті. Там їм допомогли з документами і надали авто для супроводу через кордон.

Після цього, як підтвердила вже колишня представниця уповноваженого з питань зниклих безвісти в Закарпатській області Власта Рейпаші, наступного передання військовополонених із Росії до Угорщини не відбулося.

Нагадаємо, 8 червня 2023 року Російська православна церква заявила, що передала Угорщині групу українських військовополонених. Пізніше віцепрем'єр-міністр Угорщини Жолт Шем'єн підтвердив передачу українських військовополонених, жителів Закарпаття. У МЗС України заявили, що Києву не повідомляли про такі переговори між Будапештом і Москвою. Угорська служба Радіо Свобода з посиланням на джерела повідомляла, що передання полонених могло бути особистою ініціативою Шем'єна, про яку не знали в уряді країни.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна повернула тіла 50 військовослужбовців, які віддали своє життя у боротьбі за свободу та незалежність.

  • Вас також може зацікавити:

З Росії повернули доньку українського морпіха, нещодавно звільненого з полону: фото і історія родини

"Вітаємо на рідній землі": фото та відео повернення захисників України 25 травня

Україна повернула з полону 106 захисників: багато хто з них вважався зниклим безвісти