RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Доведеться розщедритися: скільки коштуватиме оформити закордонний паспорт у квітні

З понеділка, 1 квітня, в Україні змінюється вартість оформлення закордонного паспорта: вона становитиме вже 958 грн, замість 856 грн.

Про це інформує Державна міграційна служба.

Як зазначається, ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" змінює ціну бланків паспорта громадянина України для виїзду за кордон, через що зростає вартість його оформлення.

Читайте: Куди звертатися у разі втрати або обміну паспорта: рекомендації пенсіонерам

Тому з 1 квітня за виготовлення закордонного паспорта до 20 робочих днів потрібно буде заплатити 958 грн, у яке входить 352 грн як вартість адміністративної послуги та 606 грн - вартість бланка.

Оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон в прискореному режимі становитиме 1598 грн. У ціну входить вартість адмінпослуги у 992 грн та 606 грн – вартість бланка.

Зазначимо, що до 31 березня вартість "звичайного" оформлення закордонного паспорта загалом становить 856 грн, а виготовлення документа протягом 3-7 робочих днів коштує 1496 грн.

Водночас, громадяни України, які оплатили адміністративні послуги та подали заяви для оформлення документів до 31 березня, отримають документи за старою ціною. Особам, які до 31 березня встигли оплатили адмінпослуги, але заяву для оформлення документів ще не подавали, доведеться здійснити доплату.

Нагадаємо, що Словаччина погодила пропозицію України щодо запровадження прямого міжнародного залізничного сполучення за маршрутом Київ – Кошице.

  • Читайте також:

Діти 14 років з окупованих регіонів можуть оформити паспорт: що потрібно знати

Паспорт треба заслужити: закон про іспити на громадянство підписано

Отримати закордонний паспорт, не виходячи з дому: як оформити документ та скільки коштує