RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Аномальне тепло і грози: перший тиждень квітня принесе справжню літню спеку

На початку квітня Україну очікує аномальне потепління, зумовлене південно-західними вітрами, що нестимуть тепле повітря з регіону Балкан та Середземноморських країн. У цей період місцями очікуються дощі різної сили, включно з можливими грозами. Ближче до середини тижня варто очікувати невелике похолодання. Однак вже до вихідних, завдяки приходу нового потоку субтропічного повітря, спостерігатиметься зростання температури.

Про це свідчать дані погодного порталу Meteoprog.com.

Читайте також: На Україну насуваються потужні зливи з грозами: дата і карта погоди

1 квітня

У понеділок в Україні варто очікувати теплу погоду, місцями – справжня спека. Проте в цей день в деяких регіонах пройдуть короткочасні дощі та навіть грози, зокрема в західних областях, а вдень – ще й у північних. В інших областях опади не очікуються.

Температура повітря вночі сягне +7-12°, а вдень - +20-25°. У західних та подекуди південних областях – вночі до +10-15°, вдень – +22-27°.

2 квітня

У вівторок можливий невеликий дощ на заході. Вдень будуть короткочасні дощі, а місцями – грози. В Карпатському регіоні ще пройде дощ із мокрим снігом. На решті території – без істотних опадів.

Температура сягне показників 21-26° вдень, на півдні та у Криму – 27-28° тепла, а на заході країни – 13-18° тепла. Вночі – 8-13° тепла, у західних та південних областях – +14-15°. Вітер до 7 - 12 м/с, проте вдень подекуди будуть пориви до 15 - 20 м/с.

3 квітня

У середу очікується, що західні та північні області зустрінуть помірних опадів, а вдень дощі охоплять і східну частину. В інших регіонах країни опадів не передбачається.

Переважатиме західний або південно-західний вітер зі швидкістю 7 – 12 м/с, проте у західних та північних областях очікуються пориви до 15 – 20 м/с. Температура вночі складе +4-9°, у той час, як на півдні та сході буде трохи тепліше: 7-12° тепла. Денна температура варіюватиметься в діапазоні від 14 до 19° тепла, а у південно-східній частині зросте до +18…+23°.

4 квітня

У четвер невеликі дощі очікуються у північних регіонах, а протягом дня можливі опади також у Карпатах та Закарпатській області. На інших територіях України суттєвих опадів не буде.

Вітер здебільшого західного напрямку, швидкістю 5 - 10 м/с. Температура вночі становитиме +5-10°, на заході країни трохи прохолодніше – 1-6° тепла. Денна температура зросте до 10-15° тепла, на півдні та сході – до 16-21° тепла, у північних областях буде 4-9° тепла.

5 квітня

В п'ятницю невеликі дощі прогнозуються на заході, півночі та подекуди в центрі країни. В інших регіонах опадів не очікується.

Вітер західний, північно-західний, зі швидкістю 5 – 10 м/с. Нічна температура коливатиметься від 3-8° тепла, у північних областях можливі заморозки – від 0° до -3°. Денна температура сягне 13-18° тепла, у південній частині та Криму – 17-22° тепла.

6 квітня

У суботу в більшості областей, за винятком півдня та деяких центральних регіонів, очікуються легкі дощі, можливі грози.

Вітер буде змінюватися за напрямком, 3 - 8 м/с. Температура вночі – 5-10° тепла, вдень - 13-18° тепла, на заході та півдні країни трохи тепліше – від° 18 до 23° тепла.

7 квітня

Неділя, 7 квітня, принесе стабільну погоду з підвищеним атмосферним тиском, опади не очікуються.

Вітер південно-західний, 5 - 10 м/с. Нічна температура сягне 6-11° тепла, денна – зросте до 18-23° тепла, на заході місцями тепліше – 24-26° тепла.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Україну йде літня спека.

  • Вас також може зацікавити:

Останні холодні дні перед справжнім теплом: синоптики потішили прогнозом на найближчі дні

У Києві у квітні буде багато дощів: календар погоди

В Україні буде майже літо: синоптик назвала дату справжньої спеки