RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Гігантська хмара пилу з Сахари накрила Європу і йде в Україну, фото

Хмара пилу із Сахари накрила Німеччину, Францію та Швейцарію, а 1 квітня переміститься на територію України.

Про це повідомляє DW.

Колосальних розмірів хмара із пустелі Сахара накрила Європу, огорнувши небо в разючий помаранчевий відтінок. Вона містить близько 180 000 тонн пилу, і вже охопила Німеччину, Францію та Швейцарію, а до 1 квітня має поширитися і на всю Україну.

Читайте також: Аномальне тепло і грози: перший тиждень квітня принесе справжню літню спеку

Німецька метеорологічна служба попередила, що пил, який покриває Німеччину, буде видно навіть у великодню неділю. У Швейцарії швейцарська телекомпанія SRF зареєструвала у повітрі рекордну кількість пилу.

Експерти попереджають, що цей пил становить потенційну загрозу для здоров'я, особливо для людей з респіраторними захворюваннями, маленьких дітей та людей похилого віку. У Греції, де хмара вже накрила південний острів Кріт, місцеві органи охорони здоров'я випустили попередження, закликаючи ці вразливі групи населення обмежити свою діяльність на відкритому повітрі, оскільки рівень пилу в повітрі перевищив 50 мкг/м³.

Пилова хмара з Сахари є природним явищем, викликаним сильними вітрами, що піднімають пісок і пил із посушливих регіонів. Такі хмари можуть бути перенесені на тисячі кілометрів, досягаючи навіть таких далеких місць, як Карибський басейн та Південна Америка.

Проте в останні роки вчені відзначили збільшення інтенсивності та частоти пилових бур у Сахарі, що, на їхню думку, пов'язано зі зміною клімату. Підвищення температури призводить до більш сильної посухи, що, у свою чергу, робить пісок сухішим і ерозії, що легко піддається.

Раніше ми розповідали, що в останній день березня в Україну прийде літо.

Вас може зацікавити:

До України йде різке похолодання: дата і карта погоди

В Україні буде майже літо: синоптик назвала дату справжньої спеки

Постраждала важлива автотраса: на Закарпатті стався зсув ґрунту, фото