RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Депутат-військовий допоміг втекти з України 70 ухилянтам

У Тернопільській області Служба безпеки ліквідувала чергову схему втечі громадян призовного віку за кордон, організатором якої виступив військовослужбовець місцевої бригади, депутат однієї з сільських рад.

Про це інформує управління СБУ області.

Читайте також: "Їх треба брати за вухо і вести до ТЦК": мер Конотопа записав звернення до Ради щодо мобілізації

Як зазначається, працівники СБУ співпрацювали із прикордонниками. У підсумку було заблоковано канал нелегального виїзду за межі країни ухилянтів.

Депутат, який після початку повномасштабної війни вступив до лав артбригади, зловживаючи довірою командування військової частини, отримав доступ до листів-обґрунтувань. Їх, як правило, підписував командир бригади волонтерам для ввезення в Україну вантажів гуманітарної допомоги для армії.

Завдяки засобам комп’ютерної техніки він підробляв листи-обґрунтування, вписуючи до сфальшованих документів замість прізвищ реальних волонтерів анкетні відомості ухилянтів. Після чого таких осіб включали до системи "Шлях" і вони безперешкодно виїжджали за межі країни, нібито з метою перевезення гуманітарки.

Протягом липня 2022 – січня 2023 років військовий допоміг незаконно перетнути держкордон України понад 70 чоловікам призовного віку.

Організатору "схеми" повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 ККУ. Вирішують питання обрання міри запобіжного заходу.

"За організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинене щодо кількох осіб та повторно, підозрюваному загрожує до 7 років позбавлення волі", - додали в СБУ.

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що на Полтавщині ТЦК розшукуватимуть через поліцію 30 тисяч чоловіків, що не з’явилися за повістками.

  • Вас також може зацікавити:

В Києві взяли на хабарі співробітника ТЦК, який "заробляв" на авто для армії

На Хмельниччині напали на авто ТЦК та побили вікна: відео і всі подробиці

На Волині жінка вигадала "лайфхак" зі спасіння ухилянтів: що з цього вийшло