RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Ворог пішов у наступ біля Авдіївки і на лівому березі Херсонщини: звіт ISW і карти боїв

Росіяни пішли у наступ поблизу Авдіївки та на східному березі Дніпра у Херсонській області. Позиційні бої тривають по усій лінії зіткнення.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росіяни влаштували чергову атаку дронів, в низці міст лунали вибухи

Луганська область

Під Кремінною 1 квітня тривали позиційні бої, але підтверджених змін лінії фронту на рубежі Куп’янськ - Сватове - Кремінна не було. Позиційні бої тривали на захід від Кремінної біля Тернів і на південь - біля Білогорівки.

ISW раніше спостерігав, що російські війська коливаються між атаками на Куп’янському та Кремінному напрямках, щоб підтримувати постійний наступальний тиск на українські підрозділи, які обороняються вздовж цієї лінії.

Донецька область

Російські джерела стверджували, що війська окупантів просунулися на захід від Бахмута, але ISW не знайшов візуального підтвердження цих тверджень. Геолокаційні кадри, опубліковані 1 квітня, показали наслідки невдалої атаки російської бронетехніки на Іванівське (між Бахмутом і Часовим Яром). Один з російських мілблогерів стверджує, що окупанти за останні дні втратили 5-6 одиниць бронетехніки під час атак поблизу Іванівського.

Війська РФ нещодавно підтвердили наступ на південний захід і захід від Авдіївки. На геолокаційних кадрах, опублікованих 31 березня, видно, що їхні підрозділи просунулися вулицею Гагаріна в Водяному і вийшли на західну околицю населеного пункту.

Геолокаційні кадри, опубліковані в період з 30 березня по 1 квітня, підтверджують, що російські війська намагалися додатково просуватися на захід від Тоненького.

Відомий російський мілблогер поскаржився, що просуванню окупантів у районі Авдіївки заважають некомпетентні російські командири тактичного рівня, які більше зацікавлені в просуванні своєї кар’єри, ніж у захисті своїх людей.

"Південна вісь"

Російські війська просунулися на захід Запорізької області, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Позиційні бої тривали поблизу Роботиного та на північний захід від Вербового.

Геолокаційні кадри, опубліковані 31 березня, вказують на те, що російські війська незначно просунулися на північ від Козачих Лагерів (3 км від річки Дніпро на східному березі Херсонської області), хоча це малоймовірно протягом останньої доби.

Російські та українські сили повідомляли про продовження боїв у Кринках.

Раніше ми розповідали, що Росія повністю знищила одну з найбільших ТЕС в Україні.

  • Вас може зацікавити:

США назвали ціль масованих ракетних ударів по енергосистемі України

Під Куп'янськом йдуть запеклі бої: свіжі карти

Два роки тримала Авдіївку: легендарна бригада пішла на відпочинок