RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Два роки тримала Авдіївку: легендарна бригада пішла на відпочинок

Бійці 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка, які два роки захищали Авдіївку від російської навали, виходять на відпочинок з високо піднятою головою.

Про це повідомили у самій 110 ОМБр.

Читайте: Вже закидують бомбами: командир екіпажу БПЛА розповів про наступну після Авдіївки ціль росіян

"Нарешті ротація", - зазначили Герої.

Вони набиратимуться сил, щоб знову бити ворога.

Підрозділам, які їх змінили, бригада Сил територіальної оборони ЗСУ побажала витримки та якомога більше знищити "орків".

Зазначимо, раніше у 110 ОМБр розповіли, що вихід особового складу з Авдіївки відбувався в умовах безперервного бомбардування ворожою авіацією та артилерійських обстрілів, постійних атак fpv-дронів, атак на евакуаційні автомобілі, обстрілів евакуаційних шляхів.

Декількох важкопоранених і загиблих військовослужбовців не вдалося евакуювати.

Противник розвивав швидкий, масштабний наступ, не лишаючи шансів для повторних спроб.

Через повне оточення опорного пункту "Зеніт" було прийнято рішення зв’язатися з координаційним центром і організаціями, які ведуть переговори з ворожою стороною щодо обміну полонених для надання допомоги нашим важкопораненим беззбройним військовим, відповідно до міжнародних правил ведення війни і законів, які захищають військовополонених.

Ворог повідомив координаторів цього процесу, що погоджується провести евакуацію наших поранених і надати їм допомогу, а надалі – обміняти й військовослужбовці отримали наказ зберегти свої життя.

Що трапилося після, у 110 ОМБр дізналися з ворожих ресурсів. На оприлюдненому ворогом відео із захопленої позиції "Зеніт" родичі опізнали Георгія Павлова, Андрія Дубницького, Івана Житника – загиблими. За даними у 110 ОМБр, ворог також розстріляв Олександра Зінчука та Миколу Савосіка. Про шостого бійця інформація поки не підтверджена, скоріше за все він був з приданого підрозділу.

Нагадаємо, що в Авдіївці ЗСУ "поклали" 16 тисяч окупантів.

  • Читайте також:

Ворог зайшов у Ласточкине під Авдіївкою: відео і карта боїв

У них є запал і сили: що ще можуть окупувати росіяни після Авдіївки

ЗСУ вийшли з двох сіл під Авдіївкою: карта