RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Від літньої спеки до похолодання з дощами: що чекати від погоди у найближчі дні

Україна продовжує грітись в сонячних променях – сьогодні практично по всій території спостерігається тепло до 24-25° тепла. Проте синоптикиня попередила, що подекуди температура може впасти, а на вихідних варто очікувати опадів.

Про це для "NV" розповіла метеорологиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Читайте також: Дістаємо парасольки: прогноз синоптиків на новий тиждень

Вона вказала на те, що тиждень буде не по-весняному теплим, подекуди температура зросте до +26°:

"В нічні години найближчими днями буде +6…+12 градусів, а в денні +20…+26. Приємні і комфортні показники, і вони будуть практично по всій території країни".

Експертка зазначає, що поточне потепління в країні обумовлено домінуванням південно-західних повітряних потоків над Україною. Однак посеред тижня, зокрема 10−11 квітня, відбудеться зміна цих потоків: вітер змінить напрямок з південно-західного на північно-західний, що призведе до невеликого похолодання. Вона вказує, що вже 11-12 квітня відбуватиметься часткове падіння температури, зокрема на заході:

"В четвер і п’ятницю у західних та північних областях денна температура буде вже не +20…+26, а +17…+22 в денні години. Загалом, комфортна весняна погода з досить високими показниками збережеться".

Відчутна свіжість також буде і в Карпатах, де температура сягне +1°…+6° вночі і +12°…+17° вдень. Проте з 10 квітня в гірському регіоні також потеплішає до +10° вночі та до +14°…+20° вдень.

Наталія Птуха зауважує, що наразі опадів не варто очікувати: "Антициклональний характер погоди — мало хмар, переважно без опадів по всій території України".

У зв'язку з тривалою сухою погодою без опадів зростає пожежна небезпека. Птуха зауважує, що метеорологічні умови можуть стати підґрунтям для швидкого розповсюдження вогню у разі його виникнення, що актуально для численних регіонів. Тому важливо утримуватися від розведення вогнищ на природі. До кінця цього періоду небезпека поширення пожеж збільшиться.

Варто очікувати опадів

Проте вона зауважує, що вже в наступні вихідні очікуються атмосферні фронти з північно-західного напрямку, які принесуть з собою опади, ймовірно, у другій половині суботи. "А в неділю опади очікуються майже в усіх регіонах", — додає метеорологиня.

Вона також прогнозує, що на початку наступного тижня погода збереже подібну тенденцію: атмосферні фронти будуть приходити частіше, що спричинить дощі та потенційне зниження температури.

Погода в столиці

Що стосується Києва, то у столиці та області метеорологиня пропонує очікувати суху, теплу погоду без опадів. Вночі показники температури сягатимуть до +10°, а вдень – до +25°.

В четвер, 11 квітня, південно-західний вітер зміниться північно-західним, що частково вплине і на температуру - показники зменшаться до +19°…+21° вдень. 12−13 квітня денні показники в Києві сягнуть +16°…+18° тепла.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що тиждень почнеться сухою і теплою погодою.

  • Вас також може зацікавити:

Ідеальний весняний день: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок

Березень-2024 встановив рекорд за всю історію спостережень на планеті

США, Мексика і Канада занурилися у повну темряву: вражаючі фото сонячного затемнення 8 квітня