RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Чи є актуальною мобілізація жінок: у РНБО розставили крапки над "і"

За офіційними даними, питання мобілізації жінок в Україні нині на порядку денному не стоїть. Вся інформація, що розповсюджується в ЗМІ, є нічим іншим, як фейком.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України.

Жоден законодавчий акт щодо мобілізації не передбачає призову на військову службу жінок. Тому розповсюджувана інформація про масову мобілізацію жінок є недостовірною і має розглядатися як фейк.

Читайте також: В Раді дали добро на мобілізацію засуджених: перші подробиці

"Наразі активно поширюється інформація, що в Україні збираються внести зміни до законодавства щодо мобілізації жінок. Центр зазначає, що жоден закон, що стосується мобілізації, не передбачає мобілізацію жінок. Тож інформація, що розповсюджується, - фейкова", - йдеться в заяві.

На цей час питання про мобілізацію жінок не актуальне і не розглядається органами влади. Жінки можуть приєднатися до лав Збройних Сил України виключно на добровільній основі. Примусову мобілізацію жінок законодавчо не передбачено.

"Питання мобілізації жінок сьогодні не актуальне і не розглядається органами влади. Жінки можуть мобілізуватись у Силах оборони України виключно добровільно. Інше – не планується. Довіряйте лише верифікованим джерелам інформації", - підсумували в Центрі протидії дезінформації при РНБО.

Раніше ми писали, що чекати обмежено придатним і чи зможуть їх притягнути до відповідальності.

  • Вас може зацікавити:

Ухилянтів таки уріжуть в правах: яке покарання залишили в новому законопроєкті про мобілізацію

В яких випадках в українців заберуть авто на фронт: положення нового законопроєкту

Хто з військових зможе звільнитися з армії за новим законом про мобілізацію: повний перелік підстав

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.