RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В яких випадках в українців заберуть авто на фронт: положення нового законопроєкту

Транспортний засіб може бути мобілізований на фронт, якщо у власника більш, ніж один автомобіль.

Про це розповів народний депутат Олексій Гончаренко.

Читайте також: Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроекти

Відповідно до нового законопроекту про мобілізацію, мобілізація транспортного засобу у громадян можлива за разі наявності у власності більше одного транспортного засобу.

Нагадаємо, автомобільна мобілізація в Україні наразі регулюється Законом України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Мобілізувати транспортний засіб можуть представники ТЦК і СП, а також центральне управління або регіональні органи Служби безпеки України, відповідні підрозділи Служби зовнішньої розвідки.

Примусове відчуження транспорту в умовах воєнного стану регулює Закон України "Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного або надзвичайного стану". Цей закон передбачає, що у власника забирають авто і право власності на нього. При цьому, власник транспортного засобу повинен отримати попередню або подальшу компенсацію в повному розмірі, відповідно до вартості автомобіля.

Ми писали про те, що раніше Міноборони озвучило шість ключових пунктів щодо нового законопроєкту про мобілізацію №10449.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація 25-річних почалась: кому чекати повістку і кого не призовуть

Електронний кабінет військовозобов'язаного і е-повістки: що треба знати про зміни

Кому з обмежено придатних не треба за новим законом повторно проходити ВЛК

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.