RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Дівчат треба готувати змалечку: в ЗСУ відповіли щодо мобілізації жінок

Зважаючи на все меншу кількість призовників, Україну закликають бути готовою до мобілізації жінок – дівчаток необхідно готувати до армії змалечку, за сценарієм ізраїльської армії.

Про це заявила радниця з гендерних питань командувача Сухопутних військ Оксана Григор'єва, інформує "The Times".

Вона наголосила, що Україна має відійти від свого "старомодного менталітету" стосовно жінок та прийняти політику призову жінок на військову службу в ізраїльському стилі.

"У нашій Конституції написано, що обов'язок кожного українця — захищати свою Батьківщину, тому це правильно, що служать і жінки. Наш північний сусід не збирається просто так зникати. Протягом сотень років вони неодноразово нападали на нас. Як і Ізраїль, ми повинні бути готові до цього, а це означає підготовку як чоловіків, так і жінок, щоб бути готовими до війни", - сказала Григор'єва.

Читайте також: В Раді дали добро на мобілізацію засуджених: перші подробиці

Варто зазначити, що згідно з інформацією уряду, наразі в складі українських збройних сил вже служать 65 000 жінок, що на 40% більше, ніж у 2021 році, перед початком повномасштабного вторгнення Росії. Більшість з цих жінок є доброволицями, оскільки для жінок немає обов'язкового призову. Проте тепер жінки з медичною освітою зобов'язані зареєструватися у місцевому ТЦК.

Раніше ми писали, що чекати обмежено придатним і чи зможуть їх притягнути до відповідальності.

  • Вас може зацікавити:

Ухилянтів таки уріжуть в правах: яке покарання залишили в новому законопроєкті про мобілізацію

В яких випадках в українців заберуть авто на фронт: положення нового законопроєкту

Хто з військових зможе звільнитися з армії за новим законом про мобілізацію: повний перелік підстав

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.