RU  UA

Дуже важливий момент: чого не вистачає Україні при ударах по російських аеродромах

Українські військові почали прицілюватися до російських аеродромів, що є дуже важливим моментом, адже їх можна вивести з ладу.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів провідний науковий співробітник НАУ, експерт з авіації Валерій Романенко.

Читайте також: Літакопад у окупантів: в Повітряних силах ЗСУ розповіли, що треба для збільшення втрат

За його словами, якщо у росіян аеродроми під ударом, це означає, що, якщо вони почнуть якісь наступальні дії, ЗСУ у будь-який момент можуть аеродроми основної ударної сили - бомбардувальників - вивести з ладу.

"Туди прилетять дрони і просто пошкодять по координатах – над літаками вони можуть якісь укриття зробити, а от коли касетними боєприпасами подзюбати злітно-посадкову смугу – все, аеродрому нема. Поки не відремонтують смугу, ніхто з неї не злетить", - пояснив він.

Таким чином, можна регулювати можливість росіян щодо нанесення авіаційних ударів, а якщо це бомбардувальники, то це ті ж КАБи, які зараз тероризують передову.

Що стосується ураження самих літаків, зауважив, що росіяни швидко пристосовуються до ситуації. Тому зараз дронами чи навіть ATACMS з касетними боєприпасами важко уразити їхні літаки та гелікоптери.

"Вони зробили тимчасові легкі укриття. Але те, що ми вже прицілюємся до їхніх аеродромів, це дуже важливий момент. Якщо ми ще встановимо системи донаведення, то ми тоді зможемо дійсно бити по конкретних літаках, незалежно від того, чи вони стоять, чи їх маневрують по аеродрому", - додав Валерій Романенко.

Також ми писали, що останнім часом в зоні бойових дій спостерігаються суттєві втрати російської авіації.

  • Вас також може зацікавити:

"Свято" російської авіації: як вплине на ситуацію на фронті знищення чотирьох винищувачів

Пілот дрейфує "ліцом в воду": спливли нові подробиці про збитий Су-35 росіян, відео

F-16 для України: рахунок може йти на сотні літаків