RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Росія кидає у бій нові ресурси: генерал назвав вирішальний час для перемоги України

Росія почала концентрувати свою армію на трьох напрямках, зосередивши для наступу ударні сили та нові резерви. Йдеться про Лиманський, Бахмутський та Покровський напрямки фронту.

Про це повідомив генерал армії України, екскерівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж в етері телеканалу FREEДОМ 14 квітня.

Читайте також: Не допоможе навіть "ядерка": професор назвав аргументи неминучої поразки Росії

"Ми неодноразово говорили, що противник готує нові резерви - приблизно кілька армій - якраз до весни-літа цього року. І навіть не завершуючи цей процес, кидає вже у бій", - сказав він.

За словами Маломужа, окупанти хочуть скористатися часом до того, як запрацюють чеська та інші ініціативи про постачання боєприпасів ЗСУ, а в США проголосують за пакет допомоги Україні. Цей період - основний для проведення наступу, саме тому російське військове командування поспішає, кидає багато ненавченого нового ресурсу.

"Травень-червень будуть вирішальними для нас і в плані (постачання - "Апостроф") озброєння, техніки, боєприпасів, і, звичайно, переходу до нової тактики ведення війни. Тому ворог сьогодні поспішає, допоки ми ще не повнокровно підготувалися до таких системних стратегічних операцій", - пояснив екскерівник Служби зовнішньої розвідки.

Генерал зазначив, що наразі окупанти намагаються розв’язувати завдання на тактичному рівні, адже у них недостатньо ресурсів для розгортання стратегічних наступальних операцій.

"Видали нові накази по лінії Міноборони щодо мобілізації приблизно 300 тис. осіб. Це шляхом активного вербування по всій території Російської Федерації, зняття низки підрозділів з інших військових округів по всій Росії. І, звичайно, направлення спеціальних підготовлених груп з боку низки напрямків, які раніше перекривалися", - додав він.

Маломуж повідомив, що загарбники перекинули на фронт декілька системних установок ППО з-під Калінінграда, зняли цю систему з Московського військового округу, який треба активно захищати від атак дронів, а також з Уралу, Далекого Сходу, флот з якого відправив на територію України морських піхотинців, вони незабаром прибудуть на фронт.

Він пояснив, що це пов'язано з тривалістю мобілізації, адже протягом березня, квітня та травня, поки вона триває, окупанти слабі. Тому вони готують великі резерви, аби влітку просуватися більш ефективно. Водночас Україна не чекатиме до літа і готується контратакувати, споруджує укріплення, намагається ліквідувати якомога більше російських бойовиків з технікою, а також готує нову стратегію.

Нагадаємо, раніше Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про загострення на фронті.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни тремтітимуть від жаху: в Україні вигадали, як пришвидшити розробку нової зброї

Буде штурм Харкова? На Заході заговорили про наступ росіян вже влітку

Варто чекати загострення: військовий оглядач про ситуацію на фронті