RU  UA

Варто чекати загострення: військовий оглядач про ситуацію на фронті

На фронті найближчим часом очікується загострення бойових дій біля Куп’янська Харківської області.

Про це розповів в ефірі Апостроф TV військовий оглядач, головний редактор сайту "Апостроф" Денис Попович.

Читайте також: "Україна може програти у війні": генерал США закликав Конгрес до активних дій

За його словами, нині ж найбільш активні дії відбуваються біля Часового Яру та Авдіївки Донецької області.

При цьому російські окупанти мають певні переваги. Йдеться про авіацію та артилерію. Також вони ширше використовують танки.

"Зараз росіяни роблять ставку на використання старої техніки, встановлюючи на неї різну зброю, в тому числі призначену для використання на кораблях, а також різні пристосування для захисту танків", - повідомив він.

Що стосується ситуації з Протиповітряною обороною країни та захисту від обстрілів міст, наголосив, що повністю закрити небо на всій території України неможливо. Також важко захистити Харків у зв'язку з близькістю до кордону. Саме через це батареї ППО знаходяться в зоні досяжності артилерії, що, відповідно, ускладнює їх використання.

"Проте сім батарей дозволять прикрити принаймні найбільші міста. А отримати 25 батарей - малоймовірний варіант", - вважає він.

Щодо британської системи Dragon Fly, то це - перспективна зброя. Вона здатна збивати, як дрони, так, ймовірно, і ракети. Можлива поява такої зброї справила б значний психологічний вплив на росіян і допомогла б захищатися від більшості ворожих ракет та уданих безпілотників.

Окрім того, експерт зауважив, що Білорусь вже є учасником війни, адже надає матеріально-технічну підтримку Росії. Проте фактичне використання білоруської армії у війні малоймовірне і може відбутися в останню чергу.

Оскільки розмови щодо перемовин з Росією завжди передують ескалації, тому найближчим часом варто чекати нового посилення наступу на фронті з боку росіян, додав Денис Попович.

Нагадаємо, за даними Генштабу, росіяни намагалися прорватися на кількох напрямках на фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Дуже важливий момент: чого не вистачає Україні при ударах по російських аеродромах

Росіяни нас закидають снарядами і дронами: розвідник розповів про пекло на Бахмутському напрямку

Американські безпілотники показали провальні результати на полі бою в Україні