RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Речницю Сил оборони півдня звинуватили у забороні висвітлювати воєнні злочини Росії

Близько 100 українських журналістів звернулися до військового керівництва з вимогою замінити керівницю прес-центру Сил оборони півдня Наталю Гуменюк, яка, за їхніми словами, перешкоджає висвітленню російських воєнних злочинів, не допускаючи журналістів, "більш компетентною особою".

Заява опублікована на сайті Інституту масової інформації.

Читайте також: Нардепи не змогли звільнити скандальну Безуглу: фото

"Найпопулярніше слово у комунікаційного відділу Сил оборони півдня - "заборонено". Людина, яка перешкоджала висвітленню злочинів росіян, яка не дає журналістам показувати відважних захисників Херсонщини, не здатна пояснити командуванню свого напряму, чому суспільство має бачити не лише її обличчя, а й особи воїнів, не може й надалі очолювати комунікації”, - йдеться у заяві.

Також медійники вимагають забезпечити доступ журналістів до районів Херсонщини та сусідніх регіонів, які "невиправдано довго блокувалися Наталією Гуменюк".

Заяву підписали директор ІМІ Оксана Романюк, "Детектор медіа", журналісти Bihus.Info, ТСН, Слідства.Інфо, Hromadske, "Свідомі", "Української правди", United24 media, автор ютуб-каналу "Бомбардир" Роман Бебух та ін.

Нагадаємо, що Наталія Гуменюк очолює прес-центр Сил оборони півдня з весни 2022 року. У грудні 2023 року ходили чутки про її звільнення, які, зрештою, не підтвердилися.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Мар'яна Безугла "наїхала" на Залужного і потрапила під шквал критики.

  • Вас також може зацікавити:

Безугла "торпеда": чого досягла скандальна "слуга" нападками на Залужного

Гучний скандал з Безуглою: в НАТО відповіли щодо звинувачень на адресу Залужного

Безугла загрожує нацбезпеці: представник Зеленського зробив жорстку заяву