RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Заморозки і навіть сніг: де в Україні чекати повернення зимового холоду

Пів квітня погода радувала українців літнім теплом, проте цього тижня в Україні погода буде досить мінливою – частина країни й надалі насолоджуватиметься високими температурами, у той час, як в деяких регіонах можуть вдарити заморозки.

Про це заявив синоптик Ігор Кібальчич, інформує "Meteoprog".

За його словами, у другій половині квітня, погода буде нестійкою та більш вологою - з коливаннями температури повітря, атмосферного тиску, а також дощами у супроводі гроз та поривчастим вітром.

Унаслідок зниженого тиску активізується циклонічна діяльність та зміцняться атмосферні фронти, що може призвести до появи дощів, особливо в західних та північних регіонах. Температура розподілиться нерівномірно.

Через це, південно-східні регіони залишатимуться в аномально теплій повітряній масі, тоді як на західні та північно-західні області надходитиме прохолодне повітря з боку Балтійського моря та Скандинавського півострова.

Читайте також: Половину України накриють дощі і грози: де чекати різкого похолодання

"Тому в другій половині тижня тут не виключені заморозки як на поверхні ґрунту, так і місцями у повітрі", – наголосив Кібальчич.

За прогнозами синоптику, уже у п'ятницю, 19 квітня, температура повітря вночі у західних областях становитиме +1…+6 градусів, а на поверхні ґрунту та місцями у повітрі можливі заморозки від 0 до 4 градусів морозу. При цьому на решті території України термометри покажуть +5…+10 градусів. А вдень стовпчики термометрів виростуть до +11…+16 градусів.

На суботу також очікуються заморозки, а у Карпатах можливий мокрий сніг. Температура повітря вночі 20 квітня становитиме +3…+8 градусів. А у північних областях на поверхні ґрунту та місцями повітрі заморозки від 0 до 3 градусів морозу. При цьому, вдень потеплішає до +13…+18 градусів.

У неділю очікується нестійка, вітряна та дощова погода по всій території України, проте буде трохи тепліше. Вночі температура становитиме +7…+12 градусів, вдень – +13…+22 градуси. На заході країни очікується від +8 до +13 градусів тепла.

Раніше ми писали, на який регіон України суне страшна негода.

  • Вас може зацікавити:

Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода

Квітневе літо закінчується. В Україну йде сильне похолодання зі снігом і морозами

У Києві пануватиме суцільна спека? Яких примх чекати від погоди у травні