RU  UA

ЗСУ отримають нову зброю: як швидко ворог втратить наступальний потенціал

Завдяки західній військовій допомозі Збройним силам України ситуація на фронті однозначно зміниться. Однак, складно спрогнозувати, наскільки швидко ворог втратить наступальний потенціал.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовослужбовець та голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

Читайте також: Коли ракети ATACMS нарешті відправлять в Україну: важлива заява Сенату США

"Звичайно, що наявність тієї зброї, яка йде від наших союзників, не означає, що лінія зіткнення одразу зупиниться, чи зразу ворога ми відкинемо. Буде велика і довга, кропітка робота зі знищення їхніх тилів", - повідомив він.

Йдеться про ліквідацію російських тилових баз, тилових резервних накопичень війська. Буде кропітка робота зі знищення їхніх систем протиповітряної оборони, систем радіоелектронної боротьби, зі знищення логістичних шляхів.

Це - величезний масив роботи, який розтягнеться в часі, і дасть потім результат і відгукнеться безпосередньо по лінії фронту. Оскільки тоді ворог не зможе безперервно утримувати інтенсивність наступальних військ, також не зможе безперервно тримати велику кількість бойових підрозділів на лінії фронту, бо резерви будуть знищуватися.

"Тому важко спрогнозувати, наскільки швидко ворог втратить наступальний потенціал, але те, що в нього втрачаються шанси збільшення плацдармів, розширення лінії фронту для активних бойових дій, це точно дасть про себе знати в найближчому часі", - додав Іван Тимочко.

Раніше ми писали, коли Канада передасть Україні унікальні дрони SkyRanger.

  • Вас також може зацікавити:

Ситуація загрожує стати критичною: яку допомогу виділили Нідерланди Україні

Ще більше ППО і боєприпасів для України: яку допомогу пообіцяв Столтенберг

Безпрецедентне рішення: Данія купить в України зброю для ЗСУ