RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Коли ракети ATACMS нарешті відправлять в Україну: важлива заява Сенату США

Постачання ракет ATACMS до України розпочнеться після того, як президент США Джо Байден підпише ухвалений Сенатом законопроєкт щодо надання допомоги.

Цю інформацію підтвердив голова комітету з розвідки в Сенаті США Марк Уорнер.

Зокрема, політик назвав гарною новиною учорашнє рішення Палати представників щодо надання Україні військової допомоги на суму $61 млрд.

Читайте також: Допомога від США для України: Байден каже про лідерство, а у Росії істерика

За словам Уорнера, законодавці мали ухвалити новий пакет допомоги ще шість місяців тому. Політик зазначає, що українці ефектно стримують навалу росіян, тому союзники мають надати Києву чергову партію озброєння. Ба більше, Уорнер не виключає, що Україна в межах нового пакету допомоги може отримати ракети ATACMS великої дальності.

"Я сподіваюся, що як тільки документ дійде до президента до вівторка або середи, ці поставки почнуться з ракет ATACMS великої дальності", - наголосив голова профільного комітету в інтерв'ю CBS.

Уорнер також підтвердив, що Україна отримає далекобійну артилерію та боєприпаси. За його словами, постачання ракет ATACMS було прописано у цьому законопроєкті, тому адміністрація президента Джо Байдена мала заздалегідь опрацювати це питання.

"Що ж, якщо ми озирнемося назад, я думаю, ми всі визнаємо, що режим санкцій не був таким жорстким, як нам хотілося б бачити. Китай є найгіршим порушником з прямою військовою підтримкою. Індія, країна, яку я дуже підтримую, але Індія купує російську нафту і віддає цю тверду валюту Росії, щоб вона могла вийти на ринок і придбати зброю. Це одна з причин, чому я вважаю, що цей пакет, який щойно ухвалила Палата представників, і який ми розглянемо цього тижня, говорить про те, що ми повинні бути готові захищати інтереси нашої національної безпеки не лише в Україні та Росії, але й надавати військову допомогу Ізраїлю, а також додаткову гуманітарну допомогу палестинцям, які перебувають у дуже скрутному становищі", - резюмував політик у спілкуванні із журналістами.

Раніше ми розповідали, коли Україна отримає перший транш допомоги США.

Вас може зацікавити:

Ситуація загрожує стати критичною: яку допомогу виділили Нідерланди Україні

Ще більше ППО і боєприпасів для України: яку допомогу пообіцяв Столтенберг

Безпрецедентне рішення: Данія купить в України зброю для ЗСУ