RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Коли до України повернеться спека: дата потепління

В Україну найближчим часом увірветься справжнє весняне тепло. Очікується, що заморозки припиняться, а температура повітря підвищиться подекуди до +25 градусів.

Про це йдеться у прогнозі синоптикині Укргідрометцентру Наталії Птухи, пише NV.

Читайте також: В Україну йде новий циклон з дощами і сильним вітром

За її словами, такого погодного повороту подій слід очікувати наприкінці поточного тижня. Так, 27 квітня заморозків вже не буде, а натомість у західних і північних регіонах пройдуть незначні дощі. На решті території - без опадів.

Щодо температури повітря, то у більшості областей вночі буде +10 градусів, а вдень фактично по всій країні стовпчик термометра підскочить до +21 градуса. У західних областях буде незначно холодніше, близько +17 градусів. На півдні та сході очікується дуже тепла погода - уночі буде +13 градусів, а вдень +25 градусів.

"Надалі не очікується виходу ніяких атмосферних фронтів, переважатиме поле підвищеного тиску, тобто погода без опадів, а температурні значення будуть приблизно в цих межах, або й дещо вищі", - розповіла синоптикиня.

У Києві погоду формуватимуть атмосферні фронти з південного заходу. Через це ще можливі дощі, однак опади чергуватимуться з періодами сухої та сонячної погоди. З 25 квітня температура підвищиться до комфортних весняних показників.

Як повідомляв "Апостроф", на Київщині зафіксували нові температурні рекорди - середньодобова температура повітря побила рекорд загальної кліматичної норми на понад 12 градусів.

  • Вас також може зацікавити:

Справжня весна не за горами? Чим здивує погода до кінця квітня

Гарний знак: на Одещині зацвіла найстаріша в Україні груша, фото

Березень-2024 встановив рекорд за всю історію спостережень на планеті