RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Не треба везти з-за океану: де знаходиться американська зброя для України

Військова допомога Києву вартістю 60 мільярдів доларів стане суттєвим підйомом морального духу на передовій, адже Росія не полишає спроб загарбати більше територій. При цьому техніка та зброя може бути поставлена оперативно.

Про це пише CNN.

Читайте також: Наступ росіян придушать: в ISW спрогнозували ситуацію після отримання Україною допомоги

Законопроєкт про допомогу, ухвалений Палатою представників США, тепер мають передати 23 квітня у Сенат. Якщо його ухвалить верхня палата Конгресу, то президент Джо Байден заявив про негайне його підписання, щоб "швидко надіслати зброю та обладнання в Україну для задоволення термінових потреб на полі бою".

Тепер, коли нова військова допомога США, очевидно, залишилася лише за кілька днів до отримання зеленого світла, питання полягає в тому, як швидко життєво важливі боєприпаси, такі як 155-мм гаубичні снаряди, зможуть дістатися до лінії фронту, щоб зупинити просування Росії.

Раніше речник Пентагону Патрік Райдер заявив, що Міноборони США "готове швидко відреагувати", щойно буде віддано будь-який наказ.

"Як ви знаєте, у нас є дуже потужна логістична мережа, яка дозволяє нам дуже швидко переміщувати матеріальні засоби. Як ми робили в минулому, ми можемо рухатися протягом декількох днів", - повідомив він.

Це твердження повторив голова Комітету з розвідки Сенату Марк Уорнер, який висловив сподівання, що засоби будуть "у дорозі до кінця тижня".

Хоча американські офіційні особи не кажуть про це відкрито, джерело в США, знайоме з наданням Україні військової допомоги, повідомило, що значна її частина вже розміщена на складах у Німеччині та Польщі, що, очевидно, скоротило б час, необхідний для введення в Україну. Джерело також повідомило, що артснаряди будуть одними з перших переміщених, повідомляє видання.

Інститут вивчення війни (ISW) попереджає, що найближчими тижнями Україна, ймовірно, продовжить стикатися з нестачею боєприпасів і засобів протиповітряної оборони та відповідними обмеженнями, які ця нестача накладає на здатність України проводити ефективні оборонні операції. ISW припускає, що Росія може спробувати атакувати транспортні мережі, як-от залізниці, щоб ускладнити розповсюдження – те, що вона мала на меті в п’ятницю в Дніпропетровській області України – і спробувати прискорити темпи вздовж лінії фронту в обмежений період до прибуття допомоги США.

Раніше ми писали, коли Канада передасть Україні унікальні дрони SkyRanger.

  • Вас також може зацікавити:

Ситуація загрожує стати критичною: яку допомогу виділили Нідерланди Україні

Ще більше ППО і боєприпасів для України: яку допомогу пообіцяв Столтенберг

Безпрецедентне рішення: Данія купить в України зброю для ЗСУ