RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Наступ росіян придушать: в ISW спрогнозували ситуацію після отримання Україною допомоги

Українські військові зможуть призупинити наступальні тенденції ворога за певної умови – якщо безпекова допомога від США надійде на фронт швидко та без затримок.

Про це інформують аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Не грошима єдиними: в США планують направити Україні ще одну безпрецедентну допомогу

В аналітиці згадуються слова голови Комітету з питань розвідки Сенату США - сенатор Марк Уорнер вказував, що американська військова допомога Україні, зокрема і ракети великої дальності ATACMS, буде доставлена в Україну "до кінця тижня" за умов, якщо Сенат ухвалить законопроєкт про додаткові асигнування (23 квітня), а президент США Джо Байден в свою чергу підпише його до 24 квітня. Він додавав, що адміністрація президента США була готова надати Україні ATACMS дальнього радіуса дії протягом останніх кількох місяців.

Уорнер відзначив особливі результати, які досягли українські військові на полі бою, використовуючи військову допомогу від США – він зауважив, що "... за останні два роки українські війська змогли знищити "87% російських сухопутних сил, що існували раніше", 67% російських танків і 32% російських бронетранспортерів (БТР), витративши на це менш ніж 3% оборонного бюджету США і військову допомогу з боку США і Європи". ISW додає, що він міг мати на увазі професійні сили Росії до повномасштабного вторгнення.

Разом з цим президент України Володимир Зеленський вказав, що швидке надходження американської військової допомоги допоможе українським силам стабілізувати лінію фронту та перехопити ініціативу у ворога. В інтерв’ю NBC News він наголосив – військова підтримка США дає Україні шанс здобути перемогу. Разом з цим він підкреслив, що прогрес України на фронті також залежатиме від того, як швидко ця допомога надійде на фронт.

Крім того, президент України наголосив на очікуванні постачання систем протиповітряної оборони та далекобійного озброєння, адже наразі українські сили не мають значних можливостей для дальньої дії.

Проте фахівці ISW й надалі оцінюють, що українські військові можуть зазнати певних невдач на полі бою найближчими тижнями в процесі очікування оборонної допомоги від США – ця допомога дозволить Україні стабілізувати фронт та призупинити наступ ворога за умов, якщо надійде швидко.

Також аналітики ISW вважають, що на фоні цього російська армія може активізувати наступальні операції, ракетні удари та атаки безпілотниками найближчими тижнями у спробі використати час до прибуття в Україну американської допомоги.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Україна отримає від Данії всі обіцяні F-16.

  • Вас також може зацікавити:

Коли ракети ATACMS нарешті відправлять в Україну: важлива заява Сенату США

ЗСУ не вистачає техніки, снарядів: Зеленський розкрив плани загарбників на травень і червень

Вплинула думка двох людей: що стало причиною метаморфози в позиції спікера Джонсона