RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Чи повториться у травні "квітневе літо": синоптики дали прогноз на останній місяць весни

У травні погода буде теплішою, ніж зазвичай, проте на більшості території країни температура буде у межах кліматичної норми.

Про це розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

Читайте також: Температурні гойдалки: метеоролог розповіла, чи "порадує" літо аномальною спекою

"Очікується що середня за місяць температура повітря у травні може бути на 1-2 градуси вищою за кліматичну норму у західних, південних та південно-східних областях України, на решті території – у межах норми", - повідомила метеоролог.

Балабух прогнозує, що до кінця весни такі великі аномалії температури, як на початку квітня, малоймовірні. Проте ближче до літа температура повітря підвищуватиметься і, ймовірно, знову перевищить 25 градусів. Особливо це стосується півдня країни.

Як ми писали, квітень був рекордним не лише за рівнем температури: у неділю, 21 квітня, у Києві за один день випало більше однієї місячної норми опадів. Новий рекордний показник становив 25,8 мм. Показник на 10,6 міліметра більше за попередній рекорд, встановлений 1938 року цього дня. Тоді було зафіксовано 15,2 міліметра опадів.

Нагадаємо, раніше синоптик дав прогноз на тиждень.

  • Вас також може зацікавити:

Останній місяць весни "на носі": яких "сюрпризів" чекати від погоди у травні

Якою буде погода влітку: синоптики попередили про небезпеку

Ураганний вітер валив дерева: Київ накрила негода, фото і відео