RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Останній місяць весни "на носі": яких "сюрпризів" чекати від погоди у травні

Аномальна спека в Україні у травні малоймовірна.

Прогноз погоди на останній місяць весни озвучила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.

За її словами, у травні температура повітря може бути в межах норми - лише на 1-2 градуси вище за середні показники. Балабух наголосила, що така температура буде притаманною для західних, південних та південно-східних регіонів.

Читайте також: Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на вихідні та наступний тиждень

"Аномально високі й аномально низькі температури, така спека поки що не очікуються. Такі процеси малоймовірні", - продовжила вона у коментарі журналістам.

Метеорологиня сумнівається, що квітень буде теплішим за травень. На думку Балабух, температура повітря у деяких регіонах може відповідати показникам, які експерти фіксували в українських областях у першій половині квітня, коли до країни несподівано завітала аномальна для цього місяця тепла погода.

"Така температура є дуже аномальною. Це досить-таки потужна хвиля тепла. Якщо говорити про максимальні температури, то вони сягали 25 і навіть в деяких районах 29 градусів. Особливо теплим були кінець березня і початок квітня", - продовжила Балабух та додала, що подібні температурні показники слід вважати аномальними, оскільки їх зазвичай фіксують три рази на 100 років.

Аномально теплу погоду в Україні, яка спостерігалася у першій половині квітня, вона пов'язує з потужним виносом субтропічного повітря, яке прийшло із Заходу.

Раніше ми розповідали, що синоптик попередила про потужну негоду.

Вас може зацікавити:

Українці зачекалися тепла, але з Росії суне неприємний сюрприз

В Україні очікується найхолодніша ніч квітня: названо дату

В Україні знову повалив "квітневий" сніг та вдарили морози: фото і відео