RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Коли висаджують розсаду огірків у відкритий ґрунт: що треба знати городникам

Весна - гаряча пора для городників, роботи вистачає у будь-яку погоду, але щойно прогріється земля, можна розпочинати висадку огірків у відкритий грунт. Дехто полюбляє висаджувати ці овочі із розсади, але більшість - сіють насіння.

"Апостроф" ділиться секретами, як висадити огірки у відкритий грунт й отримати хороший урожай.

Читайте також: Будете збирати урожай вже в травні: як правильно посіяти огірки на розсаду

Коли можна висаджувати огірки у відкритий грунт

Огірки теплолюбиві рослини, тому висаджувати як розсаду, так і насіння можна у відкриий грунт, коли температура повітря підніметься до +16-18°C. За нижчої температури огірки гинуть, тому висівати насіння огірків бажано після закічення нічних заморозків, коли температура вночі триматиметься вище +8°C. Цьогоріч необхідку температуру для висадки огірків синоптики прогнозують у травні. У південних регіонах, де тепліше, це можна зробити в кінці квітня.

Особливості підготовки насіння огірків для садіння

Насіння огірків для посадки потрібно підготувати. Для початку необхідно відсортувати браковане, замочивши його у слабосолоному розчині: неякісне насіння підніметься до верху. Перед посадкою насіння можна обробити стимуляторами росту та загартувати. Для цього його загортають у змочену водою тканину та поміщають у холодильник на два дні. Насіння ж куплене у спеціалізованих магазинах - інкрустоване та дражоване, можна сіяти зразу.

Важливі правила посадки огірків у відкритий грунт

Для посадки огіркі чудово підійде сонячне місце захищене від вітру. Грунт на місці висадки має бути пухким та родючим. Ще його можна підживити перегноєм або компостом. Огірки можна висаджувати на місцях, де раніше росли, картопля, капуста, цибуля, помідор, або ж перець чи морква. Огірки не люблять гарбузових культур.

Огірки висівають у борозни глибиною 2-4 сантиметри на відстані 70 сантиметрів одна від одної. Попередньо борозни злегка поливають водою та викладають насіння на відстані 5-10 сантиметрів. Потім борозни загортають і ще раз зволожують. Вздовж глядки можна розмістити опори для подальшого плетіння огірків.

Раніше "Апостроф" розповідав секрети для посадки капусти, що забезпечать щедрий та швидкий врожай.

  • Вам також може бути цікаво:

Огірки садять наприкінці квітня – на початку травня: найкращі дати за місячним календарем

Секрети щедрого врожаю: до якого числа треба висадити огірки у відкрий ґрунт

Улюблені "сусіди": яку городину і квітки треба садити біля картоплі