RU  UA

Ціни найвищі, якість життя найгірша: як виживає Маріуполь на третьому році окупації

Поки українські військові продовжують завдавати втрат ворогові в тимчасово окупованому Маріуполі, росіяни й надалі тримають місто в умовах виживання – є проблеми з цінами на харчування та в медичному секторі, зберігається безробіття та високий показник смертності.

Про загальну ситуацію в Маріуполі в етері Апостроф TV розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Читайте також: Маріуполь масово заселяють росіянами, мешканці чекають на звільнення: як живе місто в окупації

Андрющенко наголосив, що в місті немає дефіциту продуктів, проте "є дефіцит грошей" – там ціни на харчі найвищі:

"Про дефіцит продуктів я б не сказав, є дефіцит грошей. Продукти є, але зависокі ціни, які є самими високими на всій території, контрольованій Російською Федерацією, включаючи Москву".

Стосовно загальної ситуації в місті – зберігається пошкоджена система водовідведення, порушена робота каналізаційної системи, через що будинки та підвали починає підтоплювати:

"... всередині воно все як було, так і є. Пошкоджена система водовідведення, каналізація вже фактично підтоплює підвали, підтоплює будинки, і вже в нас річки певної якості по вулицях. Вже не кажучи, що відсутня система очищення каналізації, і фактично каналізаційні стоки потрапляють напряму в море".

Згадав радник міського голови Маріуполя також і про медичну систему Маріуполя – вона й далі перебуває "в колапсі", в місті зберігається високий рівень смертності:

"Медична система продовжує знаходитися в колапсі, рівень смертності не спадає, і складає близько 300-400 людей на тиждень".

Він згадує, що виплати пенсіонерам також відбуваються нерегулярно – перебої з пенсіями можуть тривати по чотири місяці. Крім того, в місті й надалі зберігається високий рівень безробіття:

"Перебої з виплатами, пенсії затримують вже до чотирьох місяців, тому люди вимушені виживати частково за рахунок українських пенсій, як би це дивно не звучало. В місті шалене безробіття".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Росія побудувала нову лінію оборони під Маріуполем.

  • Вас також може зацікавити:

Поранених вивозили трьома "Уралами": спливли подробиці "бавовни" в Маріуполі

Цинізм зашкалює: в Маріуполі зняли репортаж з ріелторкою у зруйнованій квартирі

Росіяни ударними темпами будують залізницю і стягують війська: яка ситуація в окупованому Маріуполі