RU  UA

Росіяни ударними темпами будують залізницю і стягують війська: яка ситуація в окупованому Маріуполі

Росіяни постійно вишукують на окупованих територіях проукраїнськи налаштованих людей й досить часто їм у цьому допомагають місцеві колаборанти.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Читайте: Десятки кілометрів укріплень, рови і міни: Росія побудувала нову лінію оборони під Маріуполем

"Ми знаємо про арешт однієї жінки, віруючої євангелістської церкви, яка оголошена в Росії екстремістською організацією. Була також інформація про арешт ще однієї невідомої жінки", - розповів він.

Як зазначив Петро Андрющенко, в Маріуполі російські вибори пройшли "добре", адже у місто було завезено 300 тисяч бюлетенів, хоча у ньому наразі вдвічі менше людей. Тому окупанти більш-менш залишили "електорат" в спокої, а голосуванням займалися пересувні виборчі дільниці.

"Відомо про людину, якій вдалося проголосувати 15 разів. Причому два рази на одній дільниці", - поділився радник міського голови.

За його словами, зараз росіяни завозять техніку в район Бердянска. "Нещодавно через місто проїздив новий підрозділ з новим маркуванням - два прямокутники. В порт Маріуполя зайшло перше судно. Проте зараз невідомо, що це за судно. Ймовірно, воно буде вантажитися зерном, бо для військових цілей маріупольський порт не використовується", - розповів він.

Воєнні вантажі, за його словами, везуть через Бердянськ, а в порту, переважно, працюють росіяни з різних регіонів.

"Зараз росіяни добудовують мости, щоб побудувати залізницю з Ростова до Криму. Ймовірно, перші потяги підуть в травні", - не виключає Петро Андрющенко, який додав, що це створить для ворога нові, вкрай необхідні окупантам логістичні можливості.

Нагадаємо, раніше в Маріуполі нагодували миш’яком "важливих гостей" з Москви.

  • Читайте також:

Цинізм зашкалює: в Маріуполі зняли репортаж з ріелторкою у зруйнованій квартирі

Такого в Росії ніде немає: як Кремль заманює росіян в Маріуполь супервигідною іпотекою

Маріуполь масово заселяють росіянами, мешканці чекають на звільнення: як живе місто в окупації