RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Виплати ВПО з 1 травня: що зміниться і як оформити допомогу

У травні продовжать виплати внутрішньо переміщеним особам, яким допомога призначена автоматично, і тим, кому ухвалили заявку на продовження виплат.

Виплати регулюються постановою КМУ № 457.

Читайте також: Нові правила нарахування допомоги ВПО: які документи вимагатимуть

Подати заяву на перепризначення виплат можна до 30 квітня. Якщо ВПО подасть заяву у квітні, виплата буде нарахована, включаючи березень.

Не виключено, що у травні термін подачі заяв на допомогу ВПО продовжать. Наприклад, особи з інвалідністю з-поміж ВПО отримають свої виплати з березня, навіть якщо заява буде оброблена у травні.

Допомога для громадян, які проживають в Україні і мають статус внутрішньо переміщених осіб, становить: для осіб з інвалідністю та дітей — 3000 грн; для інших осіб — 2000 грн. Отримувати гроші можна 15-го та 28-го числа кожного місяця.

Нагадаємо, що з 1-го березня 2024 року для тих ВПО, які отримували допомогу протягом року або двох, її було продовжено ще на 6 місяців, з урахуванням низки особливостей.

Зокрема, першочергово допомога перепризначалась людям, які не можуть працювати, доглядають дітей, важко хворих, осіб з інвалідністю, не мають доходів або мають низькі доходи. Тому частині ВПО виплати були продовжені автоматично, а ще частина мала подати відповідні заяви до органів соціального захисту населення або ЦНАП.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ще дві області України приймуть біженців з Донецької області.

  • Вас також може зацікавити

Українці можуть отримати субсидію на оренду житла: є дві умови

Як працевлаштування може вплинути на виплати ВПО: важливе пояснення

Список ВПО хочуть розширити: кому можуть призначити виплати