RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

Всі новини

У Дурова передумали блокувати офіційні українські чат-боти в Telegram

Офіційні українські чат-боти у Telegram-каналі, що допомагали у боротьбі з агресією РФ, відновили роботу - йдеться про Головне управління розвідки та Служби безпеки, а також про бот Мінцифри "єВорог".

Про це повідомили на Facebook-сторінці "Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки".

У відомстві наголосили, що ворог може створювати псевдоботів та ботів-двійників, з метою дезорієнтації українців, а також поширення неправдивої інформації та збору персональних даних.

Читайте також: В роботі Telegram стався масштабний збій: де не працює

"Щоби цьому завадити, використовуйте інструмент для перевірки чат-ботів: dovidka.info/botcheker А ще краще – підписуйтеся на канал SPRAVDI у WhatsApp та Viber. Там ваші дані точно будуть у більшій безпеці: https://spravdi.online", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у понеділок, 29 квітня, Telegram заблокував низку офіційних ботів, які протидіяли військовій агресії РФ проти України. Зокрема заблоковано "Головний бот розвідки".

Варто зазначити, лютому 2022 року засновник сервісу Telegram росіянин Павло Дуров пропонував обмежити використання телеграм-каналів у Росії та Україні, оскільки вони використовуються для військової пропаганди, але користувачі виступили проти.

Раніше ми писали, що не так з популярним месенджером Telegram.

  • Вас може зацікавити:

У додатку "Дія" стався збій: у чому причина та як оминути проблему

У роботі ПриватБанку стався збій: що сталося

У роботі Приват24 стався збій: що відомо