RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Можна буде відпочити на природі: що чекати від погоди на Великдень

На Великдень на більшості територій України погода буде сонячною, але у деяких областях можуть бути короткочасні опади.

Про це заявила синоптик "Укргідрометцентру" Наталія Птуха, інформує "Уніан".

За її словами, на територію України буде впливати поле підвищеного тиску, антициклон – саме він забезпечить принаймні до п'ятниці точно погоду без опадів.

"У більшості областей будуть прояснення. Особливо в денні години це забезпечить інтенсивний прогрів повітря. Температура становитиме в межах +20...+22 градусів у денний час доби. На півдні та Закарпатті температура підійматиметься до +25 градусів вище нуля. У нічний час температура буде нижчою, в районі 4-9 градусів тепла. У південних регіонах буде тепліше, від +9 до +14 градусів", – наголосила Птуха.

Також вона відзначила, що 3 травня погода зміниться. У більшості регіонів України очікується похмура погода, а на півдні, південному заході та деяких частинах центральних областей можуть пройти короткочасні дощі та грози.

Читайте також: Україну розігріє до +25: прогноз синоптиків на останній день квітня

"З 4 травня відбудеться певна перебудова процесів, надходження атмосферних фронтів з південного заходу. Вони принесуть нам подекуди короткочасні дощі, іноді з грозами. Погода на вихідні буде більш хмарною, в денні години трохи знизиться температура. Але лише за рахунок збільшення хмарності. Можуть бути локальні дощі по заходу та півночі, подекуди в центральних областях", – сказала синоптик.

Наталія Птуха зауважила, що на Великдень можливі дощі, проте вони будуть короткочасними та лише на деяких територіях України.

"Це не буде по всіх областях, локально, адже це не буде такий атмосферний фронт, який несе по всій території сірі хмари. Такого не буде. Легкі дощі, які притаманні теплому періоду", – розповіла Птуха.

Раніше ми писали, яку погоду чекати на передвеликодньому тижні.

Вас може зацікавити:

Найромантичніша пора року: яку погоду чекати у травні

Заморозки, грози і температурні гойдалки: яку погоду чекати на новому тижні

Останній місяць весни "на носі": яких "сюрпризів" чекати від погоди у травні