RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює вже у травні: у Міноборони назвали дату

Заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку розповіла коли запрацює е-кабінет та що потрібно буде зробити, щоб зареєструватися в новому застосунку.

Про це повідомили на сайті "Радіо Свобода".

Читайте також: До військкоматів знову черги: в ТЦК пояснили ажіотаж. Фото і відео

"18 травня Міністерство оборони запускає, як і визначено чинним законом, електронний кабінет військовозобов’язаного. Зараз цей застосунок буквально створюється, і ми отримуємо всі необхідні документи, щоб він був доступний всім нашим громадянам", – Черногоренко Катерина, заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

"Власне, з 18 травня, у військовозобов’язаних буде обов’язок зареєструвати свої дані, а саме – номер телефону, електронну пошту та фактичну адресу проживання в трьох доступних форматах – в ТЦК та СП, через ЦНАП або через електронний кабінет військовозобов’язаного. Це буде мобільний застосунок, його можна буде завантажити в App Store і в Google Play Market. Ми працюємо над тим, щоб в застосунку була доступна ця дуже проста і зручна функція – авторизуватися, заповнити ці три «поля» і отримати одразу інформацію з бази військовозобов’язаних "Оберіг" для того, щоб передивитися, які дані є по тобі в реєстрі", – сказала заступниця міністра оборони.

Заступниця міністра запевнила, що для того, аби оновити дані, достатньо буде застосунку. Відвідувати ТЦК не потрібно. ТЦК зв’яжеться із військовозобов’язаним і далі це буде робота між військовозобов’язаним і безпосередньо працівником ТЦК.

Верховна Рада 11 квітня ухвалила закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Закон передбачає, що чоловіки у віці 18-60 років зобов’язані протягом 60 днів оновити свої облікові дані у військкоматі, центрі надання адмінпослуг або в електронному кабінеті призовника.

Раніше "Апостроф" писав про тих, хто може отримати бронь від мобілізації.

  • Вас може зацікавити:

Мобілізація українців з інвалідністю: кого можуть забрати до війська з 1 травня

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Новий закон про мобілізацію: чи призиватимуть в армію жінок