RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

П’яний суддя з Житомирщини уникнув криміналу після ДТП. Фото

Судді Житомирської області Роману Борисюку, авто якого потрапило в аварію на трасі "Київ-Чоп" поблизу села Болярка 11 лютого 2024 року, вдалося уникнути покарання. Хоч він був напідпитку, однак досі невідомо, хто ж кермував машиною.

Про це йдеться у журналістському розслідуванні "Слідство.Інфо".

Читайте також: Жахлива ДТП у Броварах: як покарали голову РДА

Як зазначається, одразу після аварії суддю виявили на задньому сидінні свого автомобіля. Він стверджує, що не кермував у той день машиною. Оскільки поліцейські не змогли встановити водія, через це справу так і не порушили.

Журналісти отримали відеозапис з місця аварії, де видно, що у салоні авто були порожні пляшки від спиртного. Від удару, очевидно, спрацювала подушка безпеки. На ній помітні плями крові людини, яка в момент аварії була за кермом.

Також на записі з відеореєстратора авто та кадрах з місця аварії, які журналісти отримали з власних джерел, з'явились певні деталі події.

"На отриманих відео видно непевні маневри між смугами, на одному з поворотів водій авто Nissan X-Trail не впорався з керуванням та з’їхав у кювет. На відео з місця ДТП суддя Роман Борисюк перебуває на задньому пасажирському сидінні одразу за місцем водія. На запитання про кермувальника автівки, Борисюк, не піднімаючи голови та розтягуючи слова, каже, що водій втік і він не знає його прізвища. Також у відео помітно, що на водійському місці спрацювала подушка безпеки, яка вся у кривавих плямах. На інших кадрах можна роздивитися порожні пляшки від міцної алкогольної настоянки "Jägermeister" у салоні авто. Автівка досить сильно пошкоджена з усіх боків, вона застрягла серед дерев", - йдеться у розслідуванні.

У пресслужбі ГУНП Житомирської області на запит відповіли, що причиною аварії стало недотримання правил дорожнього руху. Правоохоронці досі не встановили особу водія.

"На місці ДТП було вилучено подушки безпеки зі слідами крові, однак у зв’язку з відсутністю настання наслідків кримінального характеру (тілесних ушкоджень середнього ступеню тяжкості або тяжких у будь-кого з осіб внаслідок вказаної ДТП відповідно до статті 286 КК України) та відсутністю складу будь-якого кримінального правопорушення передбаченого Кримінальним кодексом України, за даним фактом не було зареєстровано кримінального провадження, що унеможливило призначення судових експертиз з метою співставлення слідів на вказаних подушках безпеки з іншими причетними особами", - сказали в поліції.

Сам суддя Борисюк повідомив журналістам, що не керував транспортом і не відповів по телефону, хто ж був за кермом. Відмовив у зустрічі через те, що зараз у відпустці.

Виявилося, що суддя не вперше має справу із поліцією через ДТП на дорозі. Судячи з реєстру судових рішень, у листопаді 2020-го поліцейські Житомирщини вже складали адмінпротокол через порушення правил дорожнього руху (перетин суцільної лінії дорожньої розмітки при перелаштуванні з крайньої лівої в крайню праву смугу). Виписали штраф на 255 грн. Однак він оскаржив рішення у суді і не заплатив гроші.

Черговий адмінпротокол патрульні склали у грудні 2020 року. Тоді він клопотав про призначення комплексної судово-медичної експертизи, яка постановила відсутність алкогольного сп’яніння. Судячи з тексту ухвали суду, провадження закрили.

Журналісти довідались, що через кілька тижнів після ДТП суддя купив подібну автівку, яка потрапила в аварію. Йдеться про Nissan X-Trail 2023 за 1,564 млн гривень. На неї взяв кредит у 775 тис. гривень.

За декларацією, у 2023-му Борисюк отримав 2,3 млн гривень суддівської зарплати, а дружина - близько 1,1 млн гривень.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Києві сталася страшна аварія з перекиданням.

  • Вас також може зацікавити:

В Києві в ДТП зіткнулися шість авто, багато постраждалих. Фото з місця аварії

На Волині маршрутка влетіла в блокпост, є постраждалі. Фото з місця ДТП

На Київщині мікроавтобус провалився у провалля, є загиблі. Фото