RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Великдень у Києві та Львові: куди можна піти розважитись та відпочити

У неділю, 5 травня, християни східного обряду в Україні святкують Великдень, який супроводжується гучними гуляннями та гаївками.

"Апостроф" зібрав найцікавіші місця, де святкуватимуть Великдень у Києві та Львові.

Читайте також: Де в Україні освятити паски на Великдень: графік богослужінь у різних містах

Київ

Софія Київська

На Великдень, 5 травня, з 12:00 у Софії Київській на вул. Володимирська, 24 відбудеться концерт Хореї Козацької, виступи фольклорних гуртів "ЩукаРиба" та інших, а також ярмарок, весняні ігри, хороводи, традиційні ігри з крашанками та спільна трапеза. Крім того, очікується збір коштів на підтримку українських воїнів.


Вечірка Spring party

У Mezzanine на вул. Нижньоюрківська, 31 у неділю, 5 травня, з 15:00 пройде вечірка у пастельних весняних кольорах з відповідним дрес-кодом. Обіцяють конкурси, інтерактиви, бар із напоями, хіти від 80-х до сьогодення з Dj Novik та XXV кадр. Важливо, що вся вечірка буде англійською мовою, проте можуть прийти люди з будь-яким розмовним рівнем.

Фестиваль "Стрічка"

Також у Києві у клубі Closer на вул. Нижньоюрківська, 31 у неділю, 5 травня, з 15:00 пройде вступна частина фестивалю "Стрічка" з артистами Bambu, Neel та Романом Кримським. Вхід коштує від 300 гривень.

Концерт "Меси у стилі Джаз"

У Києві 5 травня, о 16:00, на вул. Межигірська, 2 відбудеться концерт "Меси у стилі Джаз", де звучатимуть Боб Чілкотт "Маленька джазова меса", Жан Кліб "Бразильська меса" та Мартін Воллінгер "Меса у стилі латина". Це поєднання динамічного джазу з духовним словом.

Львів

Фестиваль "Острів Паски"

Протягом 5-6 травня з 18:30 в Emily Resort Island відбудеться дводенний великодній фестиваль. Будуть великодні гаївки, крашанковий батл та концерти Nazva, Krut, Khayat та Козака Сіромахи. Квитки коштують 150 грн за один фестивальний день або 250 грн за два дні. Для дітей до 12 років вхід безкоштовний. Для них також підготовлено майстер-класи, пасхальний кролик Співайчик, великодні гаївки та інші розваги для дітей.

Гаївки у "Шевченківському гаю"

Протягом 5 до 6 травня у "Шевченківському гаю" з 13:00 відбудеться безліч мистецьких та інтерактивних подій, у тому числі великодні гаївки, майстер-класи, забави для дітей та виступи етногуртів Сільська музика, Етерія, Соломія Чубай & Джалапіта & Volo Bedzvin, the Doox. Подія проходитиме у Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького на вул. Чернеча гора, 1. Квиток коштує 200 грн, для пільговиків - 100 грн.

Гаївки у Замку Лева

У ресторані Замок Лева на вул. Галицької Армії, 7-9 у понеділок, 6 травня, відбудуться гаївки з етно-гуртом "Етерія". Для цього треба забронювати столик. Подія розпочинається о 18:00.

Гаївки у стодолі з села Либохора

У стодолі з села Либохора, що на галявині біля озера, о 14:00 5 травня пройдуть гаївки з ОУМ "Спадщина". Водитимуть кривий танець, вербовую дощечку, струмок, подоляночку, хорти і вовки, царівну, мости, голубку, грати в шума, моргалки, ремня, а хлопці ще будуватимуть вежу та слона.

Раніше ми писали про давні українські традиції у Великодню ніч.

  • Вас може зацікавити:

Відпочинок на травневі свята у Карпатах: де можна зупинитись на вихідні та скільки коштує

Сонячне свято: яке язичницьке коріння має Великдень

Хай у душі панує свято! Найкращі листівки на Великдень для дорослих та дітей