RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

У складі ЗСУ з'явиться новий рід військ: що відомо

У складі Збройних Сил України з'явиться новий рід військ - Сили безпілотних систем, покликаний сприяти посиленню обороноздатності країни.

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

Читайте також: Країни НАТО передадуть Україні мільйон дронів: Столтенберг розкрив деталі

"Сьогодні Кабінет Міністрів підтримав проект Указу Президента України, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ у ЗСУ - Сил безпілотних систем", - написав Умєров.

За його словами, це стратегічний крок для нашої країни в умовах зростання загрози з боку Росії.

"Сили безпілотних систем - це сучасне і необхідне рішення для ефективного використання нашого бойового потенціалу та технологічної переваги над ворогом на всіх рівнях - стратегічному, оперативному і тактичному - за допомогою безпілотних систем у повітрі, на суходолі та на морі. Для реалізації цієї ініціативи Міністерство оборони підготує та внесе на засідання Уряду відповідний проєкт Закону України. Створення Сил безпілотних систем сприятиме посиленню нашої обороноздатності", - запевнив Умєров.

Нагадаємо, 6 лютого 2024 р. було оприлюднено указ Президента України № 51/2024 "Про нарощування спроможностей сил оборони" з дорученням Кабінету Міністрів та Генеральному Штабу на розгляд та опрацювання створення відповідного роду військ, після цього передбачено розгляд питання Радою Національної Безпеки та Оборони України.

9 лютого 2024 року стало відомо, що полковник Вадим Сухаревський стане заступником новопризначеного Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського і відповідатиме за безпілотні системи. Сухаревський від початку російського вторгнення був командиром 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. У складі цієї бригади діяв один із найвідоміших підрозділів, що спеціалізувався на БПЛА - "Птахи Мадяра".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що окупанти заявили про атаки десятків дронів по військових об'єктах.

  • Вас також може зацікавити:

Дрони, техніка і не тільки це: Україна отримала нову партію допомоги від країни НАТО

Україна отримає від Британії ще одну велику партію дронів

Управляти безпілотниками по-новому: як працюватиме нове Командування дронами