RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Цілились у дітей: блогерка розповіла жахливі подробиці удару по Харкову

Росіяни під час ранкової атаки по Харкову 8 травня цілеспрямовано вдарили по дітях. "Приліт" російської ракети припав на шкільний стадіон у мікрорайоні Салтівка, у результаті було травмовано підлітків.

Про це розповіла місцева блогерка Ганна Гін.

Читайте також: На місці прильоту гігантська вирва: фото і відео наслідків удару по Запоріжжю

Вона зазначила, що ранок почався із жахливого вибуху, без оголошення повітряної тривоги, яка, як виявилось, вийшла з ладу.

"Поки люди з різних кінців Харкова висували версії, я зі свого вікна почула страшні крики людей. По вулиці з завиванням помчали швидкі. Приліт", - повідомила блогерка.

Згодом стало відомо із чату мікрорайону, де в одному з повідомлень жінка написала, що удар припав прямо по стадіону.

"Мій Олег та ще три хлопчики грали у футбол. Потрапило прямо у стадіон, у Олега подряпане обличчя, решту порвало", - йшлося у повідомленні.

Дівчина пише, що в якійсь мірі дітей врятувала погана погода, інакше - постраждалих було б значно більше. Адже це найкращий стадіон у мікрорайоні, де дітлахи стікаються з усіх дворів. Там доріжки рівні, розкреслений баскетбольний майданчик, огороджене футбольне поле, є тренажери.

"З вечірніх новин ви дізнаєтеся, що російська ракета вибухнула серед шкільного стадіону на Салтівці. Семеро людей постраждали, четверо з них - діти. Два хлопчики у тяжкому стані. Я не знаю, чи доречно тут подякувати Богові за погану погоду. Було б сьогодні тепло, "статистика" була б більш ніж жахливою", - повідомила вона.

Блогерка переконана, що цілилися саме в скупчення дітей, адже там немає нічого: ані "центрів ухвалення рішень", ані навіть "об'єктів критичної інфраструктури". Виключно житлові будинки, дитячий садок, стадіон та школа.

"Щоб не заявили сьогодні кремлівські пропагандисти, хоч би яку дикість не вигадали про генштаб НАТО на футбольному полі чи базу французького легіону в роздягальні школи – можу сказати з упевненістю у сто відсотків: цілилися у дітей... До цієї школи навіть під'їхати важко. Повірте мені, я там голосую. Завжди чортихаюсь, кидаючи машину за пів кілометра. Одному із підлітків відірвало ногу. Харків, 8 травня, середа. Пост для Гааги", - констатувала Анна Гін.

Нагадаємо, 8 травня російські окупаційні війська здійснили чергову масовану атаку на Україну - під ворожі удари потрапили сім областей.

  • Вас може зацікавити:

В Україні 7 областей попали під російські удари: фото, відео та останні дані про наслідки

На місці прильоту гігантська вирва: фото та відео останнього удару по Запоріжжю

По всій Україні можливі відключення світу: в Укрэнерго назвали час