RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

28 травня

Всі новини

В Україні 7 областей потрапили під ворожі удари: фото, відео та останні дані про наслідки

У ніч проти середи, 8 травня, російські окупаційні війська здійснили чергову масовану атаку на Україну - під ворожі удари потрапили сім областей.

"Апостроф" розповідає про наслідки цієї атаки.

Так, за словами Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка над ліквідацією наслідків ворожих обстрілів наразі працюють 350 рятувальників та 100 одиниць спеціалізованої техніки.

Усього від атаки постраждало сім регіонів України. На щастя, загиблих немає, проте є постраждалі: двоє осіб на Київщині та одна дитина на Кіровоградщині. Клименко наголосив, що цілями ворога стали об’єкти енергетичної інфраструктури, близько 30 житлових будинків, громадський транспорт та автомобілі. У Запоріжжі пошкоджена будівля пожежно-рятувальної частини.

"У День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні росія вчергове продемонструвала світові свою терористичну сутність. Слідчі поліції фіксують кожен воєнний злочин", - зазначив Міністр внутрішніх справ.

Тим часом в ДСНС України опублікували фото та відео із наслідками ворожої ракетної атаки на Київщині.

"Сьогодні внаслідок російського обстрілу уламками ворожих ракет знищено та пошкоджено 13 приватних будівель, травмовано двоє людей", - йдеться у повідомленні.

Президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі назвав масований ракетний удар нациста Путіна в День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, символічним.

Він наголосив, що ворожі війська випустили понад 50 ракет і більш ніж 20 "шахедів" по інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Київській, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Усі необхідні служби вже працюють на місцях, ліквідовуючи наслідки терору.

"Весь світ має чітко розуміти, хто є хто. Весь світ не має права дати ще один шанс нацизму", - наголосив голова держави.

Інформацію щодо випущених ракет та дронів підтвердив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.

Так, згідно з інформацією, у ніч проти 8 травня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА.

Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник:

  • 1 аеробалістичну ракету Х-47М2 "Кинджал" (пуск із Тамбовської обл. – рф.);
  • 2 балістичні ракети "Іскандер-М" (із ТОТ Криму);
  • 4 крилаті ракети"Калібр" (із акваторії Чорного моря);
  • 45 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків Саратовська обл. – рф., акваторія Каспійського моря);
  • 1 крилату ракети "Іскандер-К" (із Криму);
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 (із окупованої Запорізької обл.);
  • 21 ударний БпЛА типу "Shahed-131/136" (із районів Приморсько-Ахтарськ, Курська обл. - рф.).

"До відбиття повітряного нападу противника залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні війська Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України", - пояснив Олещук.

Читайте також: Росія вдарила по трьох ТЕС: частині українців можуть відключити світло

В результаті протиповітряного бою знищено 59 повітряних цілей:

  • 33 крилаті ракети Х-101/Х-555;
  • 4 крилаті ракети "Калібр";
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69;
  • 20 ударних БпЛА типу "Shahed-131/136".

На жаль, зафіксовано влучання в об’єкти генерації та передачі електроенергії та їх пошкодження у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях.

Кіровоградщина

Росіяни пошкодили обʼєкт критичної інфраструктури, зруйнували 13 приватних будинків та травмували 8-річну дитину.

Львівщина

ЗС РФ атакували 2 обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Червоноградському та Стрийському районах. На місці працюють вогнеборці.

Полтавщина

Є влучання в обʼєкт енергетичної інфраструктури у Полтавському районі.

Вінниччина

Зафіксовані влучання по обʼєктах критичної інфраструктури.

Івано-Франківщина

Ціллю був об’єкт енергоінфраструктури. Унаслідок цього виникла пожежа, яку локалізовано.

Запоріжжя

Окупанти поцілили по обʼєктах критичної та цивільної інфраструктури. Є руйнування. Пошкоджена будівля пожежно-рятувальної частини.

Київщина

Ворог атакував область дронами-камікадзе та крилатими ракетами. Спалахнула пожежа на обʼєкті цивільної інфраструктури, у Броварах постраждали 2 людини. В Києві знищили усі повітряні цілі: без постраждалих та руйнувань.

Херсонщина

Країна-терорист вдарила по цивільній залізничній інфраструктурі у Херсоні: пошкоджені колії та вокзал. Наразі рух поїзда №121/122 Київ - Херсон - Київ залізничники тимчасово обмежили до Миколаєва.

Раніше ми писали, що Росія атакувала енергооб'єкти у 6 областях.

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ вдарили по нафтобазі у Луганську: відео пожежі

Ще десятки артсистем і майже 1000 окупантів: Генштаб оновив цифри втрат в армії РФ

У Таганрогу сталась "бавовна": відео і подробиці