RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Україна має на озброєнні дрони Magura V5, оснащені ракетами: як вони можуть змінити війну на морі

Українські оборонці мають на озброєнні морські дрони Magura V5, котрі вже показали себе на практиці. Поява дронів, що містять в своєму арсеналі ракети "повітря-повітря" Р-73, є історичною та відкриває нові можливості для морських боїв із Чорноморським флотом РФ.

Про це розповість "Апостроф" з посиланням на матеріал "Defense Express".

Читайте також: Працювали дрони "Magura V5": в ГУР розкрили деталі знищення корабля "Сергій Котов" в Криму

Появу морського дрона Magura V5 із ракетами "повітря-повітря" Р-73 називають “історичною" з причини того, що це перший озброєний морський дрон в розпорядженні Сил оборони України. Це новітня розробка, що свідчить, як пише “Defense Express", про "... ріст можливостей нашої країни в протистоянні з Чорноморським флотом РФ".

Крім того, варто зауважити, що це перший відомий випадок застосування багатоцільового морського дрона в морському бою із супротивником. Хоч можна згадати про розробки багатоцільових озброєних безпілотних кораблів та катерів США та Туреччини, проте якщо мова йде про практичне застосування – то в роботі вони себе ще не показували.

"Defense Express" навіть припускає, що морський дрон Magura V5 із ракетами Р-73 може отримати "статус" першого у світі дистанційного керованого ЗРК, "... навіть якщо він розрахований лише на малу дальність ураження повітряних цілей". Адже про схожі розробки наразі невідомо.

З огляду на ті можливості, що їх відкриває використання морського дрона, українські Сили оборони "... як мінімум наблизились до можливості не просто атакувати важливі цілі "роєм" морських дронів-камікадзе, але й також – прикривати ці камікадзе, використовуючи багатоцільові безпілотні катери", як зауважує "Defense Express". Така тактика дій може сприяти посиланню українського тиску на ворожий флот РФ, що ще залишився.

Нагадаємо, раніше дрон Magura V5 знищив російський катер в Криму.

  • Вас також може зацікавити:

Деякі українські дрони вже зручніші за літаки: удари по російських НПЗ розкрили цікаву деталь

"Шмавік" замість "Мавіка": що відомо про український аналог китайського дрона

У ГУР показали момент знищення "Сергія Котова" дронами Magura: вражаюче відео