RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

На Сумщині чоловік опинився в реанімації після ТЦК: деталі скандалу

У Сумській області 55-річний чоловік потрапив у реанімацію після відвідування ТЦК. Родичі 55-річного чоловіка з міста Шостка Сумської області звинуватили у протиправних діях ТЦК.

Про це пишуть на сайті "ТСН".

Читайте також: Порушення правил мобілізації: як виписуватимуть штрафи

Родичі стверджують, що чоловіка таємно відвезли з Сум до Харкова, де він два рази втратив свідомість й потрапив до реанімації. Після розголосу в ТЦК заявили, що триває перевірка події.

"На ВЛК навіть не поміняли тиск"

"Під час проведення комісії зроблено кардіограму, де зʼясувалось, що на серці рубці. Зателефонували сімейному лікарю, яка повідомила, що з високою ймовірністю громадянин переніс інфаркт та обовʼязково потрібно пройти УЗД серця. Останні 3 роки почав підвищуватися тиск, з гіпотоніка переріс в гіпертоніка. Крім того, є проблеми зі спиною з тридцяти років. При зміщенні дисків відмовляють ноги", — розповіла дружина 55-річного чоловіка.

Дружина чоловіка додає, що сімейний терапевт порадила дообстеження, але ВЛК навіть не поміряли тиск та сказали, що чоловік може служити.

"Під час спілкування з головою ВЛК чоловік попросив зробити дообстеження через дійсно поганий стан здоров'я та можливість негативних та непередбачуваних ситуацій, на що отримав відмову в грубій формі”, — каже дружина.

В реанімації без документів

Після цього потерпілому прийшла нова повістка, він мав їхати в навчальний центр у Суми, але був доставлений до Харкова, де йому стало зле.

За словами рідних, ТЦК пообіцяв доставити його до Шостки, а натомість відвіз автобусом до Гончарівська. Тут він знову втратив свідомість і в такому стані був доставлений до Конотопської лікарні та госпіталізований у реанімаційне відділення. У приймальному відділенні повідомляють, що він у важкому стані.

"Він потрапив до лікарні без супроводжувальних документів", — розповів родич, який дізнався про стан чоловіка випадково через знайомого.

Наразі справу передано до ДБР, на справу відреагувала нардеп Ірина Фріз, до якої родина направила запит.

Що кажуть у ТЦК

"Ми зараз перевіряємо цю інформацію, реакція на це буде. З’ясовуємо, що відбулося насправді", — повідомив в коментарі для ТСН речник Сумського обласного ТЦК Олександр Бондаренко.

Раніше "Апостроф" писав про те, як працівники ТЦК зупинили в Києві Монатіка.

  • Вас може зацікавити:

В Україні введуть нову форму військового квитка: що буде, якщо його нема

Згодні взяти олігофрена: як працюватимуть нові правила ВЛК

"Подарунок" ухилянтам: повний список штрафів за новим мобілізаційним законом